Mitsubishi potvrdio kraj proizvodnje u SAD, fokusira se na druge fabrike

Izvor: Moto.rs, 28.Jul.2015, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitsubishi potvrdio kraj proizvodnje u SAD, fokusira se na druge fabrike

Nakon prošlonedeljne glasine Mitsubishi je potvrdio planove da prestane da proizvodi vozila u svojoj jedinoj fabrici koju ova kompanija ima u SAD. Nedugo nakon što j najavljen kraj proizvodnje u SAD vrednosti akcija kompanije su porasle za 5%,što ukazuje da su investitori zadovoljni ovom odlukom.

Predsednik kompanije Tetsuro Aikawa je rekao da će najvažnija proizvodna postrojenja kompanije biti ona u Japanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << Rusiji i jugoistočnoj Aziji. Poznavaoci prilika nisu iznenađeni ovom odlukom jer se Mitsubishi već ranije fokusirao više na jugoistočnu Aziju gde kompanijini SUV i pickup modeli beleže bolju prodaju. Kompanija već ima pogon za sklapanje vozila na Filipinima i Tajlandu, dok je u planu i fabrika u Indoneziji.

foto © Mitsubishi
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.