MITSUBISHI NAJAVLJUJE NOVI SUV: Unutrašnjost će nuditi LAKOĆU RUKOVANJA i udobnost koji su neophodni (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 17:37

MITSUBISHI NAJAVLJUJE NOVI SUV: Unutrašnjost će nuditi LAKOĆU RUKOVANJA i udobnost koji su neophodni (VIDEO)

Vrhunski komfor.

Korporacija Mitsubishi Motors je u oktobru 2022. godine održala svetsku premijeru XFC Concepta, kompaktnog SUV automobila koji će u avgustu ove godine dobiti i serijsku verziju. Sada je potvrđeno da je zvanična premijera zakazana za 10. avgust u Indoneziji, a saopštenje prati i novi tizer video.

Sa konceptom da bude "najprikladniji drug za uzbudljiv život", novi model je najavljen kao kompaktni SUV nove generacije koji nudi moćan i impozantan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dizajn SUV-a, korisnost kao što je lakoća rukovanja i veliki tovarni prostor, udobnost uključujući unutrašnji prostor vodeći u klasi, kao i bezbedno upravljanje putem čak i na grubim površinama ili putevima poplavljenim jakim kišama. S tim u vezi, pominje se klirens od 222 m, kao i četiri režima vožnje (Normal, Wet, Gravel i Mud).

- Mi ćemo lansirati novi kompaktni SUV uzastopno na tržištima ASEAN-a, uključujući Vijetnam, u fiskalnoj 2023. godini - rekao je prilikom promocije koncepta Takao Kato, predsednik i glavni izvršni direktor Mitsubishi Motorsa. - U budućnosti planiramo da dodamo elektrifikovanu varijantu u liniju i da je uvedemo u regione izvan ASEAN-a. Nadamo se da ćemo model prerasti iz vozila za tržište ASEAN-a u globalno strateško vozilo. - dodao je.

Budući kompaktni SUV dopunjuje široku paletu proizvoda Mitsubishi Motorsa prilagođenih tržištu ASEAN-a – kamionet Triton i njegov derivat, srednje veliki SUV Pajero Sport; srednja SUV vozila Outlander i Outlander PHEV; Xpander i Xpander Cross crossover MPV; i kompaktni hečbek Mirage i njegova sedan varijanta Attrage.

U skladu sa Mitsubishi filozofijom dizajna Robustan i genijalan, novi model kombinuje kompaktnu, ali moćnu i impozantnu auru SUV-a sa elegantnom površinom koja formira jedan neprekidni tok, počevši od amblema sa tri dijamanta na prednjoj strani i produžavajući se sa strane i pozadi. Ovo mu daje moderan i sportski profil koji odgovara gradskim pejzažima regiona ASEAN.

Pored toga, sa poboljšanim upravljanjem na neravnim površinama zahvaljujući velikom rastojanju od tla i točkovima velikog prečnika, novi SUV izražava i čvrstinu i agilnost, dok karakteriše autentičan SUV stil koji se ističe u scenama na otvorenom.

Na prednjoj strani, koncept Dynamic Shield, koji izražava i performanse i zaštitu, evoluirao je u skladu sa konceptom. Bočne strane karoserije su sastavljene od bogatih, mišićavih površina, sa izvajanim prednjim i zadnjim blatobranima i karakternim linijama koje izražavaju snagu i dinamiku SUV-a. Kao i prednji, zadnji deo naglašava širinu i stabilnost.

Unutrašnjost će nuditi lakoću rukovanja i udobnost, koji su neophodni za SUV. Za instrument tablu je po ranijim najavama usvojen horizontalno tematski dizajn, koji olakšava da se osete promene u držanju vozila prilikom vožnje po grubim površinama, a istovremeno poboljšava vidljivost napred.

Automobil je dizajniran za jednostavno rukovanje, pružajući dobru vidljivost napred, laku percepciju dimenzija vozila i glatko rukovanje. Uprkos svojoj kompaktnoj veličini, SUV je takođe dizajniran za upotrebu sa dovoljno prostora za teret.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.