Tipsarević osvojio Mercedes kup

Izvor: NaDlanu.com, 15.Jul.2012, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević osvojio Mercedes kup

Srpski teniser Janko Tipsarević trijumfovao je na ATP turniru Mercedes kup u Štutgartu savladavši danas u finalu Argentinca Huana Monaka sa 2:1 u setovima - 6:4, 5:7, 6:3.

Tipsarević se malo poigrao sa živcima svojih navijača, ali je ipak uspeo da osvoji treći ATP trofej u karijeri, prvi na šljaci. Posle velike dvoipočasovne borbe, dva puta prekidane >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << zbog kiše, zasluženo je savladao 14. tenisera sveta i izjednačio skor u međusobnim duelima na 2:2.Bio je to krajnje neobičan meč, a Janko umalo od gotovog da napravi veresiju. Nakon što je dobio prvi set, u drugom je imao vođstvo od 4:0 i brejk loptu, međutim, propustio je priliku da dotuče rivala i već tada reši pitanje pobednika.Sve je krenulo nizbrdo nakon petominutne pauze zbog kiše i vođstva srpskog tenisera sa 4:1. Tipsarević je u nastavku pravio neverovatne greške, a Monako zaigrao kao preporođen, pa je dobio šest gemova i izjednačio na 1:1 u setovima.U trećem setu vođena je takođe izjednačena borba, međutim, Tipsarević ovog puta nije dozvolio da se situacija zakomplikuje. Kada je brejkom poveo sa 4:3 zaigrao je srčanije i preciznije, pa je rutinski sačuvao vođstvo za konačan i zaslužen uspeh.Tipsarević je prvi Srbin pobednik turnira u Štutgartu, gde mu je uz novčanu nagradu i novih 250 ATP bodova pripao luksuzan sportski automobil Mercedes.(Tanjug)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tipsareviću titula u Štutgartu

Izvor: BanjalukaLive.com, 15.Jul.2012

Janko Tipsarević nastavio je sa sjajnim igrama u 2012. godini. Osmi teniser svijeta trijumfovao je na turniru u Štutgartu savladavši u finalu Argentinca Huana Monaka sa 2:1 u setovima (6:4, 5:7, 6:3). Ovo je treća titula u karijeri za srpskog tenisera, a prva na šljaci. Janko je na startu meča...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.