Skupoceni viski švercovao među garderobom

Izvor: JužneVesti.com, 24.Sep.2020, 18:27

Skupoceni viski švercovao među garderobom

Kolekciju originalnih skupocenih viskija iz zemlje pokušao je da iznese 39-godišnji muškarac, a vrednost samo jedne od 14 flaša koju su zaplenjene, carinici pocenjuju na 40.000 dinara.

"Jack Daniels“, "Johny Walker“ i "Chivas Regal“ svetski su poznate marke viskija, a 14 flaša ovih proizvođača, različite starosti sa britanskim akciznim markicama, carinici su zaplenili na Graničnom prelazu Gradina. Vrednost jedne flaše oko 40.000 dinara; foto: Uprava carina
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao automobil "mercedes benc“ engleskih registracija kojim je sam putovao 39-godišnji bugarski državljanin, koji je vrlo decidno tvrdio da nema ništa za prijavljivanje sem ličnog prtljaga - kažu u Upravi carina.

Ipak je izdvojen za detaljan pregled i tada se ispostavilo, kako kažu u Upravi, da je to bila dobra procena, jer je u prtljažniku, ispod torbi sa garderobom, pronađena čitava kolekcija originalnih viskija.

Da se radi o skupim pićima, kako objašnjavaju carinici, govori podatak da je cena jedne specijalno dizajnirane boce viskija "Jony Walker Porshe design studio“ preko 40.000 dinara.

Zaplena na Gradini; foto: Uprava carina
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.