Prvo je kopirao Mercedes, a sad izgleda kao Lancia i Renault FOTO

Izvor: B92, 01.Jan.2024, 10:13

Prvo je kopirao Mercedes, a sad izgleda kao Lancia i Renault FOTO

Suzuki je odradio odličan posao sa ovim terencem, ali i stvorio odličnu osnovu za dorađivanje.

Kada je u pitanju mali terenac Jimny, samo je mašta granica. To dobro znaju u japanskom DAMD-u, specijalisti za retro "šminkanje" popularnih japanskih automobila. Već su pravili čuda od Suzukijevog "mališana", a sada su odlučili da naprave još dve verzije.

Za nedavni Sajam automobila u Tokiju pripremili su dve zaista zanimljive modifikacije. Ovoga puta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << inspiraciju su našli u legendama evropske auto-industrije. Verovali ili ne, u pitanju su Lancia Delta Integrale i Renault 5.

Teško je reći koji je redizajn uspešniji, Jimny kao kultni francuski gradski automobil ili Jimny kao reli legenda sa duplim farovima i većim zadnjim spojlerom.

Prava je šteta što se niko nije upustio u doradu onog što se nalazi ispod haube.Jer, ispod lima nije uvek motor od 1.5 litara kakav se nudi u Evropi, već mali trocilindraš zapremine 0.66 l, koji proizvodi znatno manje – 64 KS i 96 Nm.

Ove vrednosti svakako nisu na nivou onih koje bi trebalo da imaju stilske kopije modela Lancia Delta Integrale ili R5 u Turbo verziji.

DAMD nastavlja da koristi poznatu nomenklaturu, nazivajući preradu Renaulta "Little 5", a komplet, zajedno sa svetlima i prednjom maskom, uključuje dekoraciju i "Non-Turbo" nalepnicu za verziju koju pokreće atmosferski benzinac.

Modifikacija koja predstavlja Lanciu, pak, ima novu masku sa svetlima, a umesto bočnih nalepnica dobija "trkačku" traku, koja se završava na krovnom spojleru.

Naravno, OZ Racing felne će začiniti obe modifikacije.

Cena samih modifikacija još nije objavljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz,   Suzuki

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.