Prvo je kopirao Mercedes, a sad izgleda kao Lancia i Renault FOTO

Suzuki je odradio odličan posao sa ovim terencem, ali i stvorio odličnu osnovu za dorađivanje.

Automobili

Izvor:

Nedelja, 31.12.2023.

16:02

Default images
Foto: DAMD promo

Kada je u pitanju mali terenac Jimny, samo je mašta granica. To dobro znaju u japanskom DAMD-u, specijalisti za retro "šminkanje" popularnih japanskih automobila. Već su pravili čuda od Suzukijevog "mališana", a sada su odlučili da naprave još dve verzije.

Za nedavni Sajam automobila u Tokiju pripremili su dve zaista zanimljive modifikacije. Ovoga puta inspiraciju su našli u legendama evropske auto-industrije. Verovali ili ne, u pitanju su Lancia Delta Integrale i Renault 5.
Foto: DAMD promo
Teško je reći koji je redizajn uspešniji, Jimny kao kultni francuski gradski automobil ili Jimny kao reli legenda sa duplim farovima i većim zadnjim spojlerom.

Prava je šteta što se niko nije upustio u doradu onog što se nalazi ispod haube.Jer, ispod lima nije uvek motor od 1.5 litara kakav se nudi u Evropi, već mali trocilindraš zapremine 0.66 l, koji proizvodi znatno manje – 64 KS i 96 Nm.

Ove vrednosti svakako nisu na nivou onih koje bi trebalo da imaju stilske kopije modela Lancia Delta Integrale ili R5 u Turbo verziji.
Foto: DAMD promo
DAMD nastavlja da koristi poznatu nomenklaturu, nazivajući preradu Renaulta "Little 5", a komplet, zajedno sa svetlima i prednjom maskom, uključuje dekoraciju i "Non-Turbo" nalepnicu za verziju koju pokreće atmosferski benzinac.

Modifikacija koja predstavlja Lanciu, pak, ima novu masku sa svetlima, a umesto bočnih nalepnica dobija "trkačku" traku, koja se završava na krovnom spojleru.

Naravno, OZ Racing felne će začiniti obe modifikacije.

Cena samih modifikacija još nije objavljena.
Foto: DAMD promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: