Produkcijski Mercedes GLB stiže ovog leta

Izvor: B92, 06.Jun.2019, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produkcijski Mercedes GLB stiže ovog leta

Novi kompaktni SUV zauzeće poziciju između Mercedesa GLA i GLC.

Konceptna verzija modela GLB predstavljena je ovog proleća na šangajskom auto-salonu, a novi “tizer” najavljuje skorašnju premijeru produkcijskog vozila. GLB je zamišljen kao model koji će popuniti poziciju između dva postojeća Mercedesova krosover/SUV vozila – GLA i GLC.

Proizvođač iz Štutgarta predvideo je da novi model može da ima i opcioni 3. red sedišta i da se u automobilu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << može prevesti do 7 putnika. Tizer ne otkriva mnogo, ali očekuje se da se serijski model neće mnogo razlikovati od koncepta koji je u aprilu prikazan publci u Šangaju.

Tehnički podaci za sada nisu zvanično obelodanjeni, ali s obzirom da je GLB baziran na MFA2 mehaničkoj platformi sa prednjim pogonom, na raspolaganju je motorizacija koja se već koristi u ostalim kompaktnim Mercedesima sa istom mehaničkom osnovom.

Među njima su 4-cilindarski 2.0 litarski turbodizelaši sa 150 ks i 190 ks, kao i dvolitarski turbobenzinci takođe sa 4 cilindra, u opcijama sa 190 ks i 224 ks. U vrhu ponude biće AMG varijante, pre svega GLB 35 sa 306 konjskih snaga, a kasnije i GLB 45 koji će isporučivati 387 ks u standardnoj verziji, a 421 ks u “S” varijanti.

Pored toga, očekuje se i model na električni pogon sa autonomijom od oko 500 km.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.