Policajac odleteo u vazduh

Izvor: Glas javnosti, 01.Sep.2009, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac odleteo u vazduh

BEOGRAD - „Mercedes 190“, kojim je upravljao optuženi Milorad Stevanović (20), kretao se sredinom Starog obrenovačkog puta kada je 2. maja 2008. godine udario u policajca na dužnosti Aleksandra Otaševića (26) i to tako što su mu oba leva točka za pola metra ušla u levu saobraćajnu traku. Vozilo posle udara u čoveka nije menjalo brzinu kretanja od oko 80 kilometara na sat, suština je jučerašnjeg svedočenja Dušana >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Antića na suđenju u Okružnom sudu.

- Vozio sam ka Beogradu i razgovarao s majkom kada sam na jedno 150 metara ispred sebe video kako je automobil udario u čoveka odevenog u tamnu odeću i kako on leti u vazduh. Nisam video sam trenutak kontakta, već prvi posle njega i nagli manevar vozila u desno. Da se radi o policajcu video sam kada sam se zaustavio pored lica mesta - rekao je Antić.

Brzinu i način kretanja „mercedesa“ posle udara svedok je, kako je pojasnio, procenio na osnovu svog petnaestogodišnjeg vozačkog iskustva, a druge ljude i vozila, pa ni policijsku patrolu, u okolini pre kontakta nije primetio zbog razdaljine na kojoj je bio.

Stevanović, kojem je optužnicom na teret stavljeno delo za koje je zaprećena kazna od 30 do 40 godina zatvora, negira da je namerno udario u policajca, nanevši mu povrede od kojih je mladić preminuo osam dana kasnije. Okrivljeni je priznao da nikada nije polagao vozački ispit, a naveo je da od panike koje ga je obuzela jednostavno nije stao. Prema neuropsihijatrijsko-psihološkom veštačenju, koje su uradile dr Bojana Kecman i Zvezdanka Savić, Stevanoviću je „prag na stresove relativno niži, pa u stresnim situacijama može da ispolji ishitreno i neodmereno reagovanje“. Takođe, kako je ocenjeno u veštačenju, kod njega je prisutna „emocionalna napetost kao posledica situacije koja za njega predstavlja stres“, a ako izlazi iz okvira društveno prihvatljivog ponašanja stvara mu se osećaj krivice.

Suđenje se nastavlja 22. oktobra, saslušanjem veštaka saobraćajne struke koji se juče po treći put nije odazvao na sudski poziv iako je bio obavešten o suđenju.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.