Otkriven misteriozni mercedes Gruevskog od pola miliona

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jun.2017, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriven misteriozni "mercedes" Gruevskog od pola miliona

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije je pokazalo luksuzni "mercedes" koji je kupljen u vreme dok je premijer bio lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski.

Za postojanje tog automobila prvi put se čulo u takozvanim "opozicijskim bombama".

Na blindiranom vozilu, crne boje, plaćenom 572.780 evra, vidljivo je da je zapušteno i prekriveno prašinom.

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rekao je da želi da pokaže celoj makedonskoj javnosti kako se prethodna vlast (VMRO DPMNE) odnosila prema imovini poreskih obveznika, ističući da je automobil prikazan onako kako je ostavljen u garaži - prljav i neuredan.

Naveo je da je "mercedes" prešao 57.000 kilometara, a da mu je najčešća relacije bila do Probištipa (mestu donedavnog premijerа Emilа Dimitrievа), dokle se putovalo 4-5 puta mesečno.

- Najviše me boli to što policajci nemaju uniformu, a ministarstvo unutrašnjih poslova je imalo hrabrost da kupi vozilo od 600.000 evra - rekao je Spasovski novinarima.

Premijer Makedonije Zoran Zaev je, 6. juna, najavljujuči da će "mercedes" biti predstavljen javnosti, rekao da je zapušten, ostavljen u garaži, oštećen i spolja i iznutra. Prema njegovim rečima, vlada ne planira da proda to vozilo jer se ne može dobiti cena po kojoj je plaćen. Zaev je rekao da ga on i ministri neće korisititi, već da će biti namenjen za strane delegacije.

O postojanju luksuznog "mercedesa" građani Makedonije su prvi put čuli u proleće 2015, kada je opozicioni SDSM objavio prisluškivane razgovore tadašnjeg premijera i lidera VMRO DPMNE Nikole Gruevskog i mistarke unutrašnjih poslova Gordane Jankulovske.

U jednom od razgovora, kako je objašnjeno, čuje se kako Gruevski i Jankulovska pričali o nabavci i kako da ga tadašnji premijer koristi, a da ne doznaju mediji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.