OVO SU AUTOMOBILI SA NAJMANJE KVAROVA I GREŠAKA: Stigao je najnoviji izveštaj, dobro pogledajte listu

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2024, 19:55

OVO SU AUTOMOBILI SA NAJMANJE KVAROVA I GREŠAKA: Stigao je najnoviji izveštaj, dobro pogledajte listu

Mercedes B klase je najpouzdaniji automobil za vožnju, objavila je Nemačka stručna organizacija TUV.

Nemačka stručna organizacija TUV svake godine sprovede više od deset miliona tehničkih pregleda i sve to sintetiše u svoj izveštaj. Sad je vreme za najnoviji TUV Report 2024. Prosečna starost voznog parka dosegnula je novi maksimum u oktobru Nemačkoj – 10 godina. Kao rezultat toga, starija vozila postaju sve važnija za sigurnost na cestama.

U vozilima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << starima do tri i pet godina, ali i ukupno, pobednik je VW Golf Sportsvan. Automobil koji se proizvodio do kraja 2020. godine ima najmanju stopu grešaka, piše Revijahak.hr.

Do pet godina stari automobili imaju 4,2 posto grešaka i prosek od 49.000 kilometara. Slede VW T-Roc-a i T-Cross kod vozila starih do pet dogina. Ono što je u Hrvatskoj zanimljivo su vozila starijih godišta, do sedam godina, dominira Mazda CX-3 (6,5 posto grešaka i 68.000 prosečnih kilometara).

Prema statističkoj proceni svih glavnih pregleda između jula 2022. i juna 2023., svakome ko treba jeftin i pouzdan automobil za porodicu preporučuje se kupovina Mercedesa B-klase.

On nakon devet godina može da postigne najbolji rezultat (10,5 posto), u proseku od 90.000 kilometara. Od malih automobila, posebno se ističe Honda Jazz, do sedam godina starosti samo je 8,4 posto nedostataka ili 22,9 posto do 13 godina (prosek 117.000 kilometara). Od malih, novijih automobila posebne pohvale zalužuju Opel Karl i Peugeot 208.

Na dnu je jedan model prestigao pretposlednju Dačiju Logan, a to je Tesla Model 3 koji već nakon trogodišnje eksploatacije ima 14,7 posto grešaka.

U kasnijim godištima ne briliraju BMW X5, Seat Alhambra, Dacia Dokker i Renault Twingo.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.