Mercedes u problemu: Stiglo 300.000 tužbi

Izvor: B92, 10.Feb.2023, 11:51

Mercedes u problemu: Stiglo 300.000 tužbi

U nemačkoj kompaniji suočeni su sa velikim problemima.

Nemačka kompanija "Mercedes-Benz" se suočava sa više od 300.000 tužbi pred Višim sudom u Londonu od vlasnika vozila sa dizelskim motorima koji su, navodno, opremljeni sa spornim uređajima kojima se obmanjuju testiranja na štetne gasove.

Nemački gigant je optužen da je kupcima davao lažne informacije o standardima emisija štetnih gasova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi SRNA.

"Mercedes-Benz" negira da su sporni uređaji koji mogu da menjaju nivoe emisija štetnih gasova postavljeni na njihova vozila.

- Verujemo da su optužbe neosnovane i branićemo se od toga, navodi se u saopštenju iz kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mercedes u problemu: Stiglo 300.000 tužbi

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2023

Njemačka kompanija "Mercedes-Benz" se suočava sa više od 300.000 tužbi pred Višim sudom u Londonu od vlasnika vozila sa dizelskim motorima koji su, navodno, opremljeni sa spornim uređajima kojima se obmanjuju testiranja na štetne gasove.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.