Mercedes prvi put pravi AMG van Nemačke zbog Kine

Izvor: B92, 27.Apr.2019, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes prvi put pravi AMG van Nemačke zbog Kine

Gigant Daimler prvi put će praviti Mercedes-AMG automobile van Nemačke zbog Kine.

U pitanju je produžena sedan verzija najmanjeg AMG modela A 35, koji će se krajem godine početi sklapati u Pekingu.

Trenutno je ulazni AMG model u Kini A 45 koji se pravi u Nemačkoj, koji je ujedno i najprodavaniji AMG u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Popularnost A 45 pokazuje da su mladi Kinezi izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zainteresovani za automobile visokih performansi, iako su kineski gradovi zagušeni gustim zaobraćajem, a putevi pokriveni kamerama za snimanje brzine.

Čak su i velike limuzine popularnije sa slabijim pogonskim agregatima, pre svega zbog poreza, ali i nemogućnosti da se iz njih izvuče maksimalna snaga kojom raspolažu, pa snažni automobili nisu preterano potrebni u Kini.

Ipak, najmanji AMG modeli su vrlo popularni, iako A 35 raspolaže sa 302, a A 45 sa 376 KS.

Oba pod haubom imaju 2,0-litarski četvorocilindarski agregat. S njim A 35 L 4Matic, koji je u kini 60 mm duži nego u Evropi, ubrzava iz mesta do 100 km/h za 4,9 sekundi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.