Mercedes produžio još jedan model samo zbog Kineza

Izvor: B92, 22.Jan.2018, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes produžio još jedan model samo zbog Kineza

Nemački proizvođač ponudiće kupcima u Kini produženu verziju SUV modela GLC, uz doplatu od 1.900 evra.

Kupci iz najmnogoljudnije zemlje na svetu izuzetno cene modele premijum proizvođača sa velikim razmakom između prednjih i zadnjih točkova, zbog dodatnog prostora u putničkoj kabini. Auto-kompanije koji se bore za primat na najvećem tržištu putničkih automobila na svetu često im izlaze u susret.

Mercedes, koji u Kini već prodaje produženu C u E >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klasu, sada je produžio i SUV model GLC.

Automobil je dobio oznaku Mercedes GLC-L i ima veće međuosovinsko rastojanje za 10 cm od standardne verzije, a kupci će ovaj model plaćati 15.000 juana (oko 1.900 evra) više od regularnog GLC-a.

Dužina modela Mercedes GLC-L iznosi 4.765 mm, širina 1.898 mm, a visina 1.648 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.973 mm. Na kineskom tržištu glavni rival će mu biti - takođe produženi - Audi Q5 L.

Motorizacija je ostala nepormenjena, pa će kupci moći da biraju između tri 2.0 litarska benzinca (sa 184, 211 i 245 ks). Motori su upareni sa devetostepenim automatikom, a snaga se prenosi na sva 4 točka pomoću 4MATIC sistema.

Mercedes GLC-L izrađivaće se u pogonu zajedničke kinesko-nemačke kompanije u kojoj se već proizvode Mercedesovi modeli GLA, C klasa L i E klasa L.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.