Mercedes osvežio svoj najprestižniji SUV FOTO

Izvor: B92, 05.Apr.2023, 12:15

Mercedes osvežio svoj najprestižniji SUV FOTO

Zvanje najprestižnijeg Mercedesovog SUV-a pripada modelu GLS, koji se nudi i u superluksuznom Maybach izdanju.

Mercedes je odlučio da zaokruži osveženu SUV ponudu, što je i bilo logično s obzirom na to da su kroz redizajn prošli manji modeli iz game, GLA, GLB i GLE.

Redizajnirani GLS se ipak ne nameće nekim revolucionarnim novinama, već su one izvedene u diskretnoj meri koju će primetiti samo iskusno oko.

Tako na prednjoj strani maska ima četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << horizontalne letvice, prednji usisnici su izmenjeni po ugledu na model GLE, a pozadi se mogu videti nova svetla.

Spisak vizuelnih noviteta završava se novim dizajnom felni od 20 inča.

Ako se odlučite za Off-Road Engineering Package, dobićete i zaštitu poda i dodatnih 30 mm klirensa od tla – dovoljan razlog da se sa ovim luksuznim sedmosedom krene van asfalta.

U kabini će korisnici prvo primetiti poboljšani MBUX multimedijalni sistem sa tri unapred definisana stila prikaza.

Novina je off-road režim sa prikazom kompasa, okretanja volana i uglova vozila u odnosu na horizontalnu površinu.

Ukoliko izaberete Parking paket, računajte na "providni prednji poklopac", odnosno pogled ispod prednjeg dela vozila zahvaljujući kamerama.

U ponudi su i novi materijali u kabini, a neki elementi su čak i pozajmljeni iz stare Maybach linije.

Ponuda motora uključuje samo 4Matic opcije, i to benzince GLS 450 (381 KS i 500 Nm) i GLS 580 (517 KS i 730 Nm), te dizelaše GLS 350d (269 KS i 650 Nm) i GLS 450d (367 KS i 750 Nm).

Svi dolaze u formi blagih hibrida sa 48V tehnologijom koja daje dodatnih 20 KS i 200 Nm. Izuzetak je GLS 580 sa dodatnih 22 KS i 250 Nm boost funkcije.

Posebna priča je AMG verzija, GLS 63 4Matic+, koja se vizuelno razlikuje od ostatka ponude i koja ima bogatiju opremu i snažni 4.0 V8 benzinac sa 612 KS i 850 Nm.

I ovde postoji električno pojačanje od 22 KS i 250 Nm. Do 100 km/h stiže za 4,2 sekunde i može da razvije 280 km/h.

Druga specijalna verzija je GLS 600 4Matic u Maybach varijanti. Ovde se, uz dvobojnu spoljašnjost i obilje hroma, nudi sav luksuz koji možete zamisliti, a sve sa ciljem da GLS približi najvećim konkurentima, SUV modelima brendova Bentley i Rolls-Royce.

Postavljena na točkove od 23 inča, ova verzija je dostupna isključivo sa V8 motorom koji ovde razvija 565 KS i 730 Nm. Slabiji je od AMG-a, ali je ubrzanje identično, a maksimum je 250 km/h.

Početna cena GLS-a biće oko 100.000 evra, dok će AMG i Maybach verovatno biti skuplji za 80 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.