Mercedes E klasa  sa autonomnom vožnjom pri velikim brzinama

Izvor: Blic, 10.Jun.2015, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes "E klasa" sa autonomnom vožnjom pri velikim brzinama

Vlasnici nove generacije Mercedesove "E klase" će morati da se naviknu na čudnu senzaciju da im se volan samostalno okreće pod rukama dok automobil krstari auto-putem pri velikim brzinama.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Tehnologija koja je za sada bila prisutna samo na probnim modelima će u prodaji

Prodajete polovni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << automobil?

Postavite besplatan oglas.

biti od marta sledeće godine kada novi Dajmlerov model izlazi na tržište. Sistem polu-autonomne vožnje još jednom pokazuje koliko je napredovala tehnologija automatske vožnje od 1998. godine kada se u Mercedesovoj "S klasi" prvi put pojavio tempomat sa sposobnošću da prilagodi svoju brzinu i drži ostojanje od automobila ispred sebe.

"Inovacije na ovom polju dolaze jako brzo", rekao je šef razvoja Dajmlera Tomas Veber. "Iao ne želimo da podstičemo loše ponašanje poput spavanja za volanom, autonomna vožnja će postati realnost brže nego što to javnost očekuje", dodao je Veber.

Prilikom testiranja u Nemačkoj, "E klasa" sa sistemom za autonomnu vožnju je bez problema savladavala više tipova puteva pri brzini i do 130km/h, a sistem je osmišljen da detektuje da li vozač drži ruke na volanu i upozori ga ako to nije slučaj.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.