Mercedes AMG GT S F1 sigurnosno vozilo i C63 Estate F1 medicinski automobil

Izvor: Moto.rs, 06.Mar.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes AMG GT S F1 sigurnosno vozilo i C63 Estate F1 medicinski automobil

Mercedes-AMG je predstavio 2015 GT S Formula 1 bezbednosno vozilo i C63 Estate Formula 1 medicinsko vozilo.

Bezbednosno vozilo za ovogodišnji F1 šampionat bazirano je na Mercedes-AMG GT S modelu, što znači da ga odlikuje twin-turbo V8 4.0L motor koji razvija 510ks izlazne snage i 650Nm obrtni moment koji se putem sedmostepene dual clutch transmisije prenosi na točkove.

Za ubrzanje do 100km/h potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << mu je 3.8 sekundi, dok je maksimalna brzina koju može da razvije 310km/h. Novo bezbednosno vozilo odlikuju LED svetla na krovu kao i TV kamera, a modelom će upravljati Bernd Mayländer, koji je zvanični vozač F1 bezbednosnog vozila od 2000.

C63 Estate F1 medicinsko vozilo odlikuje isti motor ali sa 510ks izlazne snage i 700Nm obrtnim momentom. Za ubrzanje do 100km/h potrebna mu je 4.1 sekunda, dok je maksimalna brzina ograničena na 250km/h. Ovim vozilom upravljaće Alan van der Merwe, dok će suvozač biti Ian Roberts, oficijelni FIA lekar.

foto © Mercedes-Benz

Nastavak na Moto.rs...






Povezane vesti

Indijci umeju da naprave i dobar SUV a dokaz je Tata Hexa Concept

Izvor: Moto.rs, 06.Mar.2015

Indijska kompanija Tata predstavila je njihov Hexa Concept u toku održavanja sajma automobila u Ženevi koji ukazuje na budući SUV model sa šest sedišta...Ono čime ovaj koncept može da se pohvali jeste moderan i atraktivan dizajn, a uspeo je i da zadrži svoj identitet bez kopiranja evropskih konkurentskih...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.