Kako će izgledati mali sportski Mercedes?

Izvor: B92, 09.Feb.2014, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako će izgledati mali sportski Mercedes?

Jedan od najupečatljivijih elemenata čuvenog Mercedesa SLS je njegov prednji deo, sa haubom koja je jedna od najdužih u industriji. Očekuje se da će na novom malom sportskom Mercedesu biti primenjen isti recept. Takođe, očekuje se da će mali SLS biti nazvan AMG GT ili SLC.

Posle izveštaja o testiranju prototipa na putevima i posle "špijunskih" fotografija maskiranog automobila, italijanski magazin Quattroruote predstavio je svoju viziju ono što bi mogao biti "bejbi" SLS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Novi model bi trebalo da se pojavi na tržištu sledeće godine sa početnom cenom od oko 70,000 evra. U Mercedesu računaju da će ovaj model privući kupce koje inače interesuju automobili poput Porschea 911 Carerra S ili Audija R8s.

Pod haubom bi trebalo da se nađe V8, twin-turbo motor zapremine 4 l. Pretpostavlja se da će ovaj motor razvijati oko 500 ks u svojoj najjačoj verziji.

Ovaj sportski model, iako veoma sličan SLS-u, prema viziji Italijana imaće klasična kupeovska vrata.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.