Kako će izgledati mali sportski Mercedes?

Jedan od najupečatljivijih elemenata čuvenog Mercedesa SLS je njegov prednji deo, sa haubom koja je jedna od najdužih u industriji. Očekuje se da će na novom malom sportskom Mercedesu biti primenjen isti recept. Takođe, očekuje se da će mali SLS biti nazvan AMG GT ili SLC.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 09.02.2014.

11:34

Default images

Posle izveštaja o testiranju prototipa na putevima i posle "špijunskih" fotografija maskiranog automobila, italijanski magazin Quattroruote predstavio je svoju viziju "bejbi" SLS-a.

Novi model bi trebalo da se pojavi na tržištu sledeće godine sa početnom cenom od oko 70,000 evra. U Mercedesu računaju da će ovaj model privući kupce koje inače interesuju automobili poput Porschea 911 Carerra S ili Audija R8s.

Pod haubom bi trebalo da se nađe V8, twin-turbo motor zapremine 4 l. Pretpostavlja se da će ovaj motor razvijati oko 500 ks u svojoj najjačoj verziji.

Ovaj sportski model, iako veoma sličan SLS-u, prema viziji Italijana imaće klasična kupeovska vrata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

13 h

Podeli: