Impresivan način da prekinete seriju poraza: +35

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 22:39

Impresivan način da prekinete seriju poraza: +35

Košarkaši Makabija savladali su Albu u "Mercedes-Benz areni" rezultatom 106:71 u meču 27. kola Evrolige.

Tim iz Tel Aviva se zaputio u nemačku prestonicu sa tri uzastopna poraza, koliko je i domaćin imao pre ovog meča u kom je bilo kakva neizvesnost izostala.

Alba jeste stigla do početne prednosti. Pogađali su Met Tomas i Sterling Braun, ali od tog trenutka utakmica odlazi u jednom smeru.

Razigrao se Bonzi Kolson, poeni kod tima Odeda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kataša su bili dobro raspoređeni i to je dovelo do preokreta i dvocifrene prednosti već u prvoj deonici.

Razlika između dva tima je u nastavku samo rasla. U drugoj četvrtini je bilo +26, u trećoj +34, a u poslednjoj i maksimalnih +39.

Makabi je za dva šutirao 82,5 odsto, za tri 56, imali su 37 skokova i 29 asistencija, te su u svakoj statističkoj kategoriji nadigrali protivnika.

Makabi je zabeležio 14. trijumf ove sezone i sa 13 poraza ponovo imaju pozitivan učinak u kontinentalnom takmičenju. Alba ostaje poslednja sa svega pet pobeda u 27 mečeva.

U 28. kolu Makabi dočekuje Žalgiris u nastavku borbe za jedno od mesta u plej-inu, dok tim iz Berlina ide na gostovanje Baskoniji.

Evroliga, 27. kolo

Četvrtak

Alba – Makabi 71:106

Partizan – Anadolu Efes u toku

Virtus Bolonja – Valensija u toku

Real Madrid – Panatinaikos u toku

Petak

18.45 Fenerbahče – Baskonija

19.00 Žalgiris Kaunas – Olimpijakos

20.00 Asvel – Olimpija Milano

20.30 Barselona – Monako

20.30 Bajern Minhen – Crvena zvezda

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz,   Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.