Događaj za pamćenje – Star Experience “ Feel Intelligent Drive”

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 23.Okt.2017, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Događaj za pamćenje – Star Experience “ Feel Intelligent Drive”

Kompanija Star Import, generalni distributer za Mercedes-Benz vozila u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini u saradnji sa Daimlerom na NAVAK stazi u Subotištu organizovala događaj pod nazivom Star Experience “Feel Intelligent Drive” od 18-21. oktobra. Po prvi put ovo godine događaj je unapređen sa specijalnim danom koji je bio posvećenim dostavinim vozilima Sprinter, Vito, Citan i luksuznoj V-Klasi. Karavan sa preko 20 putničkih i 12 dostavnih vozila koji je u Srbiji po deveti put, posetiće ukupno 13 zemalja na 15 lokacija, tokom planirah 35 dana prezentacije putničkih i 6 dana prezentacije dostavnog programa.
Pre vožnje novih modela za u skladu sa obeležavanjem 50 godina sporskog AMG dela izložen je sportski model Mercedes-AMG GT C Cabrio sa 577 ks u svom prirodnom okruženju na trkačkom poligonu.

1 od 6



























Svi učesnici treninga mogli su da uživaju u uzbudljivoj vožnji najnovijih i najatraktivnijih Mercedes-Benz modela kroz četiri specijalno pripremljena segmenta:
• „Intelligent drive“ – Instruktori Mercedes-Benz Trening centra iz Srbije i vozačke akademije iz Nemačke predstavili su najinteligentniju S-Klasu i V-Klasu koje su besprekorno kočile iza zaustavljenih vozila, izbegavala poprečni promet, pešake i sve drugo joj se našlo na putu. Klijenti su kroz specifične situacije u vožnji upoznali najnovije funkcije Mercedes-Benz Intelligent Drive sistema. (Active Brake Assist, Drive Pilot, Pedestian Safety, Remote Park Pilot)

• „ Agility“ – test vožnja sportskih modela na stazi uz instruktore koji su savetima doprineli uzbudljivoj, dinamičnoj i bezbednoj vožnji sa Mercedes-AMG E63 AMG (571 ks), najnovijim „baby“ AMG predstavnicima u obliku C43 AMG 4-MATIC (367 ks) i E43 AMG karavan (401 ks) i kompaktnom GLA45 AMG (381 ks) i E300 sa 245 ks.

• „Safety parcour“ – posebno osmišljeni poligoni za simulaciju iznenadnog kočenja i izbegavanja prepreka na putu uz demonstraciju Mercedes-Benz sistema za asistenciju u novoj E-Klasi All-Terrain i limuzini, C-Klasi i modelu CLA. Tokom dana dostavnih vozila koriceni su modeli Sprinter, Vito i Citan.

• „Off-Road“ – Ništa manje impresivna je bila i postavka automobila na ovom segmentu; GLE, GLE Coupe, GLC, GLC Coupe i legendarna G-Klasa, a tokom Vens dana posetioci su uzivali sa modelima Sprinter 4×4. Vozači su bili u prilici da upoznaju vozila i da isprobaju napredne sisteme bezbednosti i asistencije na posebnom poligonu.

Po prvi put na našem tržištu, posebno za ovu priliku predstavljen je poseban deo sa PLUG-IN Hibridnim modelima GLE 500e, GLC 350e, E-Klasa 350e i C-Klasa 350e. Na ovom dodatnom poligonu predstavljene su napredne mogućnosti ovih modela sa novim pogonskim agregatima.
Kao poslastica na kraju svim prisutnima je bilo salon posvećen novoj generaciji S-Klase u ekskluzivnom AMG izdanju sa 612 ks. Nova generacija ovog modela stigla je na tržiste sa sveobuhvatnim novim karakteristikama. Od posebnog značaja je potpuno novi asortiman visokoefikasnih motora koji obuhvata niz novih tehnologija za elektrifikaciju pogonskog sistema. Sistem inteligentne vožnje Intelligent Drive pravi još jedan korak ka autonomnom upravljanju vozilima. Nesporni lider u premium segmentu u pogledu udobnosti i wellness-a postavlja nove standarde enterijera.

1 od 4





















Ceo događaj su vodili profesionalni instruktori vožnje iz Mercedes-Benz vozačke akademije u saradnji sa Mercedes-Benz trening centrom iz Srbije i Nacionalnom vozačkom akademijom – NAVAK. Ovogodišnji glavni instruktor Michael Thum primenio je unapređen načinu vežbe i treninga na najbržim Mercedes-Benz modelima.
Svi prisutni bili su prilici da se u posebno osmišljenom delu upoznaju sa Mercedes-Benz kolekcijom i postprodajnim akcijama.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.