Do finala težim putem

Izvor: RTS, 14.Jul.2012, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do finala težim putem

Janko je dobio prvi set duela za plasman u finale "Mercedes kupa" 6:4 protiv Tomaža Belučija, ali je Brazilac zaigrao bolje i osvojio drugi set rezultatom 6:2. U njihovom jedinom dosadašnjem okršaju Beluči je slavio 2009. u Indijan Velsu.

Srpski teniser Janko Tipsarević sastaje se danas u polufinalu ATP turnira "Mercedes kup" sa Brazilcem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tomažom Belučijem, a meč je na programu posle 16 sati.

Tipsarević, koji je postavljen za prvog nosioca na turniru, u četvrtfinalu savladao Nemca Bjerna Faua sa 6:7 (6:8), 7:6 (7:2), 6:4, dok je Beluči bio bolji od Nemca Sedrika-Marsela Štebea - 6:4, 6:1.

Brazilac zauzima 64. mesto na svetskoj rang listi i pobedio je Srbina u jedinom dosadašnjem međusobnom okršaju, 2009. u Indijan Velsu, kada je slavio sa 2:1 u setovima.

Bolji iz meča sastaće se u finalu sa pobednikom drugog polufinalnog duela između Argentinca Huana Monaka i Španca Giljerma Garsije Lopesa. Monako je u četvrtfinalu savladao Slovaka Pavola Červenaka sa 6:1, 7:5, a Garsija Lopes Nemca Dastina Brauna sa 6:0, 6:3.

Turnir u Štutgartu igra se za nagradni fond od 410.175 evra.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.