Bomba na kolima predsednika suda

Izvor: Blic, 15.Apr.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bomba na kolima predsednika suda

LESKOVAC - Nebojša Stojičić, predsednik Opštinskog suda u Leskovcu, pronašao je bombu na službenom automobilu juče oko 7.20 sati kada je krenuo na posao. „Kašikara" je bila u torbici obmotanoj oko znaka „mercedes" na prednjem delu vozila. Ubrzo posle ovog događaja evakuisana je i zgrada suda zbog dojave o podmetnutoj bombi.

Automobil >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na kome je sudija Stojičić pronašao bombu bio je parkiran ispred njegove porodične kuće. U saopštenju policije navodi se da su uviđaj izvršili istražni sudija i policija i da će bomba biti veštačena, dok je na vozilu urađen kontradiverzioni pregled.

- Ovo su uradili suludi ljudi i sumnjam da iza toga stoji određena sudsko-advokatska grupa - rekao je Stojičić „Blicu" u prvoj reakciji, ali je kasnije u toku dana na zajedničkoj pres konferenciji sa generalnim sekretarom Ministarstva pravosuđa Snežanom Malović i predstavnicima lokalnih vlasti, Okružnog tužilaštva i policije bio oprezniji, rekavši da je svoja saznanja izneo policiji.

Potvrdu Stojičićeve sumnje o eventualnim počiniocima krivičnog dela izneo je načelnik PU u Leskovcu Slavoljub Cakić.

- Na osnovu nekih saznanja, mogao bih da kažem da iza ovoga ne stoje kriminalne grupe. Iza ovoga, dajem sebi za pravo da kažem možda, stoje neka dešavanja u okviru pravosuđa - kazao je Cakić, dok je Malovićeva na osnovu prethodnog razgovora sa policijom i predstavnicima pravosuđa izrazila nadu da će počinioci biti brzo pronađeni i kažnjeni.

Zamoljeni da pojasne o kakvim se dešavanjima u okviru leskovačkog pravosuđa radi, Stojičić i okružni tužilac Edvard Jerin objasnili su da je reč o aferi u kojoj je država Srbija oštećena za oko stotinak miliona dinara putem ekspresno donetih presuda za naplatu odšteta strankama.

Demokratska stranka osudila je danas napad na predsednika Opštinskog suda u Leskovcu Nebojšu Stojičića, navodeći da je to još jedan pokušaj zastrašivanja nosilaca pravosudnih funkcija.

Dojava SMS porukom

Tek što se stišala bura oko podmetnute bombe, Nebojša Stojičić je dobio SMS da je u njegovom sudu podmetnuta bomba. Zgrada je ispražnjena bez panike, a sudije i službenici suda vratili su se na svoja radna mesta oko 13 sati pošto je policija utvrdila da je reč o lažnoj dojavi. Stojičić je kazao da je policiji predao broj sa kog je poslata poruka i da se očekuje identifikacija vlasnika tog broja.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bomba na kolima predsednika suda

Izvor: B92, 15.Apr.2008

Leskovac, Beograd -- Na službenom automobilu predsednika Opštinskog suda u Leskovcu Nebojše Stojičića jutros je pronađena bomba. Zgrada tog suda evakuisana je zbog lažne dojave o bombi... Stojičić je sam, pre odlaska na posao, na automobilu pronašao bombu "kašikaru". On je objasnio da je jutros...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.