Pauk koji voli miris benzina uzrok povlačenja “mazde”

Izvor: Blic, 05.Mar.2011, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pauk koji voli miris benzina uzrok povlačenja “mazde”

Pauk koji voli miris benzina toliko mnogo da svoju mrežu plete u izduvnim sistemima automobila uzrok je što je iz prodaje povučeno hiljade automobila marke “mazda” u SAD, prenosi "Dejli telegraf."

Čelnici "Mazda motor korporacije” izjavili su da povlače 52.000 automobila nakon što je Nacionalna komisija za bezbednost na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << autoputevima saopštila da paukove mreže mogu smanjiti otvor ispusta, što može dovesti do toga da sistem za kontrolu emisije gasova poveća pritisak u rezervoaru za gorivo.

Reč je o modelma "mazda6”, u koje se uvukao pauk "cheiracantihium” jer ga je privukao miris benzina. Ova vrsta pauka je vrlo uobičajena u SAD.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.