Izvor: Nezavisne Novine, 15.Mar.2016, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mazda CX-4: Premijera u Kini, u Evropu dolazi najkasnije početkom 2017.

Mazda CX-4 je novi crossover-SUV koji će biti premijerno predstavljen krajem aprila na autosalonu u Pekingu. Na evropsko tržište dolazi tek za godinu dana

Iz Hirošime dolaze nove vijesti, a kada je u pitanju ovaj japanski grad to znači da imamo nove vijesti iz Mazde. Mazda je odlučila premijerno pokazati svoj novi crossover-SUV na autosalonu u Pekingu koji se održava od 27. taprila do 4. maja. Radi se o automobilu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << CX-4 koji ima oblik karoserije kombinaciju kupea i crossovera.

Mazda je pustila u javnost tek teaser fotografiju serijske verzije koja ne otkriva previše, tek detalj lijevih bočnih prozora s krovnim nosačem i spojlerom na vrhu petih vrata. Iako će cijelo vozilo na fotografijama biti dostupno tek u narednim danima, pretpostavlja se kako će biti vrlo slično studiji Mazda Koeru koja je pokazana na autosalonu IAA u Frankfurtu 2015. godine.

Mazda s automobilom CX-4 odgovara konkurenciji kao što je BMW i Mercedes. Kako se ovaj model lansira prvo u Kini, jasno je kako je ovo tržište za Mazdu trenutno najaktraktivnije. Ali, mi u Evropi se zato pitamo, hoće li, kada i po kojoj cijeni CX-4 doći na naše tržište. Kako je postojeći model CX-5 na tržištu još od 2011. godine, što je za japanskog proizvođača jako dugo, može se očekivati da CX-4 na tržištu zamijeni taj model. Pretporstavlja se kako bi Mazda CX-4 na evropsko tržište mogla doći najkasnije početkom 2017.

(NN, autostart.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.