Maserati ostvario prvi put u istoriji bolji profit od Ferrarija

Izvor: Autorepublika.rs, 30.Okt.2014, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maserati ostvario prvi put u istoriji bolji profit od Ferrarija

Maserati je uspeo da ostvari veći profit u trećem kvartalu ove godine. Kako kažu za sve postoji prvi put, i po svemu sudeći ova izreka može da se koristi i kada je automobilska industrija u pitanju, tj. ovo je prvi put da se ovako nešto desilo unutar Maseratija od 1993će kada je kupljen od strane Fiat grupacije.
Maserati je u trećem kvartalu ostvario profit od 90 miliona dolara, što je više nego duplo u poređenju na Ferrari, gledano na isti period prošle godine.
Jedan od glavnih razloga zašto je Maserati pobedio u ovoj trci je loš rad prethodnog šefa Luca Cordero di Montezemolo. Kako god Ferrari je više profitabilan od Maseratija, jer u ovoj godini ostvarili su profit od 274 miliona, dok je Maserati na 210 miliona dolara.
Pogledaj vesti o: Maserati,   Fiat

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.