Maserati Grecale debituje 22. marta

Izvor: B92, 16.Feb.2022, 16:02

Maserati Grecale debituje 22. marta

Italijanski proizvođač objavio je nove "tizer" fotografije i datum premijere svog novog SUV-a.

Maserati Grecale, čija je premijera zbog globalne krize sa nedostatkom čipova prošle godine odložena za 2022, debitovaće 22. marta, kažu u toj kompaniji.

Na najnovijim "tizer" fotografijama automobil je i dalje "kamufliran", ali se mogu sagledati njegov oblik i proporcije, kao i neki detalji na spoljašnjosti.

Uprkos ranijim nagoveštajima, zvanične >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << specifikacije neće biti otkrivene do sledećeg meseca, kao što se vidi i na poruci ispisanoj na karoseriji vozila.

Znamo, međutim, da će Grecale u gami Maseratija zauzeti mesto ispod SUV-a Levante i da je postavljen na istu mehaničku platformu kao Alfa Romeo Stelvio. Očekuje se da će proizvođač ponuditi benzinsku, hibridnu i potpuno električnu verziju vozila.

Modeli sa SUS motorima imaće agregate sa 4 i 6 cilindara, opremljene tehnologijom "lakog" hibrida. Maserati je potvrdio da će varijanta Grecale Trofeo biti u samom vrhu ponude.

Italijanski proizvođač prvobitno je nameravao da predstavi Grecale 16. novembra 2021. Taj datum je, međutim, pomeren zbog nestašice čipova koja nastavlja da utiče na auto-industriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Maserati

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.