Maserati Grecale debituje 22. marta

Italijanski proizvođač objavio je nove "tizer" fotografije i datum premijere svog novog SUV-a.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 16.02.2022.

15:00

Maserati Grecale debituje 22. marta
Foto: Maserati promo

Maserati Grecale, čija je premijera zbog globalne krize sa nedostatkom čipova prošle godine odložena za 2022, debitovaće 22. marta, kažu u toj kompaniji.

Na najnovijim "tizer" fotografijama automobil je i dalje "kamufliran", ali se mogu sagledati njegov oblik i proporcije, kao i neki detalji na spoljašnjosti.
Foto: Maserati promo
Uprkos ranijim nagoveštajima, zvanične specifikacije neće biti otkrivene do sledećeg meseca, kao što se vidi i na poruci ispisanoj na karoseriji vozila.

Znamo, međutim, da će Grecale u gami Maseratija zauzeti mesto ispod SUV-a Levante i da je postavljen na istu mehaničku platformu kao Alfa Romeo Stelvio. Očekuje se da će proizvođač ponuditi benzinsku, hibridnu i potpuno električnu verziju vozila.
Foto: Maserati promo
Modeli sa SUS motorima imaće agregate sa 4 i 6 cilindara, opremljene tehnologijom "lakog" hibrida. Maserati je potvrdio da će varijanta Grecale Trofeo biti u samom vrhu ponude.

Italijanski proizvođač prvobitno je nameravao da predstavi Grecale 16. novembra 2021. Taj datum je, međutim, pomeren zbog nestašice čipova koja nastavlja da utiče na auto-industriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: