Izvor: S media, 27.Mar.2013, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svima su nam dobro poznati: Veliki svetski brendovi koji će nestati u 2013

Business Insider napravio je listu kompanija koje su u problemu i za koje se pretpostavlja da će do kraja godine staviti katanac na svoja vrata.

Poznati auto-brendovi

Proizvođač sportskih automobila Lotus po kvartalu proda tek 35 vozila. Taj podatak dovoljno govori.

Micubiši je na stranputici budući >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da je prodaja njegovih vozila opala za 30 posto i da ne može da se izbori sa jakom konkurencijom.

Američki Suzuki Motor je od početka godine uspeo da proda samo 10,695 automobila. Za problem sa prodajom najviše je kriva loša reputacija vozila.

Proizvođač Blackberyja

Kompanija Research in Motion još pre dve godine je otpustila 2.000 ljudi.

Sve jača konkurencija na polju smartfona, učinila je da profit proizvođača BlackBerryja bude znatno manji nego prethodnih godina.

Kompanija pokušava da se vrati u igru pomoću najnovijeg proizvoda Blackberry 10.



Avon pod znakom pitanja?


Sve manji prihodi i korupcija, doveli su Avon u problem. Kompanija je najavila otpuštanje radnika i smanjenje troškova. U prilog svemu tome govori i odluka o izasku na neka manje profitabilna tržišta kao što su Vijetnam i Južna Koreja.

Izvor: S media foto: Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovi veliki svetski brendovi neće dočekati 2014.

Izvor: Kamatica.com, 27.Mar.2013

Nekoliko velikih spajanja, akvizicija ali i bankrota ugasiće neke od najpoznatijih svetskih brendova ove godine. Ukoliko ne izađu kao pobednici iz egzistencijalne borbe ovi brendovi postaće ’zombiji’ tržišta jer se suočavaju sa problemima za koje se pretpostavlja da će staviti katanac na njihova...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.