Lotus našao rešenje, Maldonado menja Kimija

Izvor: RTS, 29.Nov.2013, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lotus našao rešenje, Maldonado menja Kimija

Venecuelanac Pastor Maldonado voziće naredne sezone za ekipu Lotusa, saopštio je taj tim. Maldonado će popuniti mesto u ekipi, posle odlaska Kimija Raikonena u Ferari. U Lotusu od tandema Grožan-Maldonado očekuju bolje rezultate naredne sezone, iako je ekipa u nedavno završenom šampionatu osvojila četvrto mesto.

Tim Fomule jedan Lotus saopštio je da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će vozač iz Venecuele Pastor Maldonado u narednoj sezoni voziti za tu ekipu. Maldonado u ekipu Lotusa, gde će mu klupski kolega biti Francuz Roman Grožan, dolazi iz Vilijamsa, kao zamena za Finca Kimija Raikonena, koji će predstojeće sezone voziti za Ferari.

Venecuelanac je prošle sezone osvojio svega jedan bod u bolidu Vilijasma, ali veruje da će mu Lotus omogućiti da bude konkurentniji.

"Nije tajna da sam želeo promenu sredine. Želim da unapredim svoju karijeru u Formuli 1 i Lotus je mi je ponudio najviše mogućnosti za to. Propisi takmičenja će se sledeće sezone znatno promeniti i ovo je odlična prilika za novi početak. Ne mogu da dočekam da sednem u crno-zlatni bolid", rekao je Maldonado.

Lotus je u nedavno okončanoj sezoni završio na četvrtom mestu u poretku konstruktora, pre svega zahvaljujući osvojenim podijumima Grožana.

"Jasno je da Maldonado ima brzinu i potencijal. Mi smo ubeđeni da ćemo u tandemu sa Grožanom i Maldonadom biti spremni da pričinimo velika iznenađenje sledeće sezone. Takođe, verujemo da ukoliko Maldonadu obezbedimo zdravo okruženje, on može redovno da cveta na stazi", rekao je direktor Lotusa Erik Bulijer.

Nardena sezona F1 počeće 16. marta u Melburnu na stazi Albert Park, a titulu u konkurenciji vozača braniće Nemac Sebastijan Fetel iz Reb Bula.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Maldonado od naredne sezone u Lotusu!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Nov.2013

Tim Fomule jedan Lotus saopštio je danas da će vozač iz Venecuele Pastor Maldonado u narednoj sezoni voziti za tu ekipu. ..Pomak u karijeri: Pastor Maldonado  ..Maldonado u ekipu Lotusa, gde će mu klupski kolega biti Francuz Roman Grožan, dolazi iz Vilijamsa, kao zamena za Finca Kimija Raikonena,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.