Raiffeisen banka kupila Crédit Agricole banku

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 05.Avg.2021, 19:49

Raiffeisen banka kupila Crédit Agricole banku

Raiffeisen banka u Srbiji kupila je Crédit Agricole, uključujući i lizing kompaniju u njenom vlasništvu – CA Lizing Srbija.

Kako je upravo saopštila Raiffeisen Bank International AG, potpisan je ugovor o akviziciji 100 odsto akcija ove banke sa sedištem u Novom Sadu.

Za uspešno okončanje ove transakcije neophodna su odobrenja regulatora, navodi se u saopštenju Raiffeisen Bank International AG.

„Uvereni smo bi Crédit Agricole i lizing na >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << najbolji način upotpunili naše poslovanje u Srbiji, budući da negujemo iste vrednosti i poslovnu kulturu. Čvrsto verujem da bismo ovako osnaženi bili u prilici da još većem broju klijenata pružimo inovativne proizvode i dodatno unapredimo korisničko iskustvo“, izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke u Srbiji.

Johan Štrobl, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen Bank International AG, istakao je da je Srbija za ovu bankarsku grupaciju veoma interesantno tržište i da nudi veliki potencijal rasta.

U saopštenju se ukazuje da Crédit Agricole banka u Srbiji ima bazu od oko 356.000 klijenata. Banka ima vodeću poziciju u finansiranju agrobiznisa, sa tržišnim udelom iznad 20 odsto.

U drugom kvartalu ove godine, Crédit Agricole banka imala je ukupnu aktivu od 1,3 milijarde evra, dok je ukupna aktiva Raiffeisen banke iznosila 3,4 milijarde evra.

Izvor: 021
Pogledaj vesti o: Lizing

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.