Menadžeri NIS-a uzimaju pumpe na lizing, zaposlene šalju na prinudni odmor

Izvor: NaDlanu.com, 29.Sep.2013, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Menadžeri NIS-a uzimaju pumpe na lizing, zaposlene šalju na prinudni odmor

Nezavisni sindikat Naftne industrije Srbije (NIS) saopštio je da će organizovati blokadu najposećenijih pumpi ove kompanije kao protest zbog toga što poslovodstvo šalje zaposlene na prinudne godišnje odmore.

Sindikat je u saopštenju za javnost najavio i da će pozvati građane da bojkotuju kupovinu na NIS-ovim pumpama, kao i da će podneti kolektivne i pojedinačne tužbe protiv kompanije zbog prinudnih godišnjih odmora. Nije navedeno kada će sindikalci početi ove aktivnosti."Nezavisni >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << sindikat osnovano sumnja da poslovodstvo NIS-a osniva lizing kompanije čiji su vlasnici menadžeri NIS-a, a potom primorava zaposlene da napuste NIS i pređu u te firme da rade poslove potrebne NIS-u, ali za daleko manju platu i u korist vlasnika lizing kompanije", navodi se u saopštenju.Taj sindikat je naveo da je od 1. avgusta podeljeno 350 rešenja o odlasku zaposlenih na dvomesečni prinudni godišnji odmor i dodao da se iz sistematizacije radnih mesta može zaključiti da će u narednom periodu na prinudni odmor biti poslato još toliko radnika.Nezavisni sindikat ranije je saopštavao da će ukupno 708 radnika biti upućeno na prinudni godišnji odmor. Istovremeno, dodaje se u saopštenju, nema smanjenja obima posla, iako je to "izgovor" menadžmenta za prinudne odmore."To se jasno može videti na osnovu činjenice da je trenutno u NIS-u zaposleno 2.000 radnika preko uslužnih kompanija koji rade posao isto onako kako su ga obavljali radnici koji su poslati na odmore", piše u saopštenju.Sindikat je dodao da je svima poznato da je NIS jedna od najuspešnijih kompanija u Srbiji kada je reč o profitu i ocenio da je istovremeno u kategoriji odnosa prema zaposlenima jedna od najgorih.Nezavisni sindikat Naftagasa ranije je poslao pisma predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i premijeru Ivici Dačiću, ali od njih nije dobio odgovore.Izvor: 021

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.