Izvor: TangoSix.rs, 13.Avg.2015, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Er Srbija će leteti za SAD Erbasom A330

Er Srbija će za SAD verovatno leteti avionom A330 „kupljenim na lizing“, a koštaće 500.000 dolara na mesečnom nivou, najavio je premijer Aleksandar Vučić prilikom današnje posete renoviranom Terminalu 1 Aerodroma Nikola Tesla.
Kako prenosi Tanjug, premijer je rekao da su i aerodrom i Er Srbija profitabilne kompanije, koje će biti spremne za direktne letove za SAD u narednih nekoliko meseci. Obilazeći beogradski aerodrom, on je napomenuo i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << ove dve kompanije zajednički raditi da se ispune svi tehnički uslovi za letove iz Beograda za SAD, odnosno Njujork, posebno u vezi sa transferom prtljaga.
Obraćajući se novinarima, Vučić je naveo da je Vlada veoma zadovoljna poslovnim rezultatima Aerodroma Nikola Tesla i Er Srbije. On je izneo podatak da je aerodrom 1.avgusta oborio rekord, a da je Er Srbija u trećoj nedelji jula imala najbolju sedmicu, jer je popunjenost kabina iznosila 93 odsto. Rečeno je i da se od Er Srbije očekuje da i ova godine bude profitabilna, kao i da ove godine kompanija ima sedam odsto više putnika nego prošle godine, a da je popunjenost kapaciteta veća nego ikada.
Prema Vučićevim rečima, Vlada je ove godine od Aerodroma Nikola Tesla imala prihode u iznosu od 13 miliona evra, a očekuju se i dividende od više od nekoliko stotina miliona evra u septembru.
– Naša namera je da upotpunjujemo i poboljšavamo kapacitete, a dobrom međusobnom saradnjom mogu da napreduju obe kompanije – rekao je Vučić u toku posete, kojoj su prisustvovali još i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, generalni direktor Er Srbije Dane Kondić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Premijer je i izrazio zahvalnost Etihadu što je Er Srbiji omogućio dobru mrežu, transferne mogućnosti i znanje.
Vučić: Do 28. avgusta idemo na izbor privatizacionog savetnika za ANTPremijer je najavio da bi do 28. avgusta trebalo da se ide na izbor privatizacionog savetnika, koji će doneti odluku koji model kasnije treba koristiti. On je dodao da ne treba žuriti, jer aerodrom sam ulaže, te može sebi to da dozvoli.
– Pre dve godine da smo išli na koncesiju na 30 godina, dakle upravljanje i održavanje aerodroma, ne bismo dobili više od 150, 160 miliona evra. Danas, sasvim je sigurno da ne bismo dobili ispod 500 miliona, a neki smatraju i više – izjavio je Vučić.
On je dodao da treba videti da li će biti data koncesija ili neki drugi oblik javno-privatnog partnerstva.
The post Er Srbija će leteti za SAD Erbasom A330 appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Lizing

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.