ER Srbija kupuje A 330 za letove BG-Njujork

Izvor: B92, 13.Avg.2015, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"ER Srbija kupuje A 330 za letove BG-Njujork"

Aerodrom “Nikola Tesla” uložiće do septembra 2016. godine 21 milion evra sopstvenih sredstava za rekonstrukciju i poboljšanje kapaciteta, kaže Aleksandar Vučić.

Premijer Aleksandar Vučić obišao je renovirani terminal 1 na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" i ocenio da i aerodrom i nacionalna avio kompanija Er Srbija profitabilne kompanije, koje će biti spremne za direktne letove za SAD u narednih nekoliko meseci.

On je novinarima rekao da je vlada veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zadovoljna poslovnim rezultatima koje postižu aerodrom “Nikola Tesla” i nacionalna avio kompanija, i naveo podatak da je aerodrom 1. avgusta oborio rekord, a Er Srbija u trećoj nedelji jula imala najbolju sedmicu, te da je popunjenost kabina 93 odsto.

Radovi na najvažnijem projektu - dogradnji fingerskog hodnika C, to jest, proširenju terminalne zgrade (terminal 2) za 11.000 metara kvadratnih, u vrednosti 15,2 miliona evra, treba da počnu već do kraja godine. To će biti prva grinfild investicija na aerodromu u poslednjih dvadesetak godina. Kapacitet beogradskog aerodroma će biti povećan sa sadašnjih 5,5 na osam miliona putnika godišnje.

"Naša namera je da upotpunjujemo i poboljšavamo kapacitete, a dobrom međusobnom saradnjom mogu da napreduju obe kompanije", rekao je Vučić i izrazio zahvalnost Etihadu što je Er Srbiji omogućio dobru mrežu, transferne mogućnosti i znanje.

Prema njegovim rečima, vlada je ove godine od aerodroma prihodovala 13 miliona evra, a očekuje se i dividenda od više od nekoliko stotina miliona evra u septembru.

Vučić je rekao da se od Er Srbije očekuje da i ova godine bude profitabilna, navodeći da ove godine kompanija ima sedam odsto više putnika nego prošle godine, a da je popunjenost kapaciteta veća nego ikada.

Premijer je napomenuo da će aerodrom i Er Srbija zajednički raditi da se ispune svi tehnički uslovi, posebno u vezi sa transferom prtljaga, za letove iz Beograda za SAD, odnosno Njujork.

Kako je rekao, za SAD će verovatno leteti avion A330 koji će biti kupljen na lizing, a koštaće 500.000 dolara na mesečnom nivou.

Vučić je razgovarao i sa rukovodstvom aerodroma, a sastanku su prisustvovali i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, generalni direktor Er Srbije Dane Kondić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Renovirani terminal 1 Aerodroma "Nikola Tesla" pušten je u rad 23. juna i na taj način beogradski aerodrom počeo je investicioni ciklus od 20 miliona evra u narednih 12 meseci u kojem će biti izgrađen i terminal 2.

Kako je najavljeno, kapacitet "Nikole Tesle" time će do kraja 2016. biti povećan za oko 40 odsto.
Pogledaj vesti o: Lizing

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: 21 milion evra za rekonstrukciju aerodroma „Nikola Tesla“

Izvor: Capital.ba, 13.Avg.2015

BEOGRAD, Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će do septrembra naredne godine biti uloženo 21 milion evra za rekonstrukciju i poboljšanje kapaciteta beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, i to iz sredstava samog aerodroma. Vučić, koji je posjetio renovirani terminal „jedan“, rekao...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.