Lexus LF Coupe Concept

Izvor: B92, 17.Sep.2012, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lexus LF Coupe Concept

Lexus je objavio prve detalje o novom konceptu koji će biti predstavljen na auto-salonu u Parizu 2012. Iako se ranije spekulisalo da će Lexus u Parizu predstaviti koncept krosover vozila, ispostavilo se da je reč o kupeu sa oznakom LF-CC (Coupe Concept).

Kombinujući elemente dizajna sa prethodnog koncepta Lexusa LF-LC i detalje serijskog modela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << GS, Lexus LF-CC nagoveštava mogućnost da sledeća generacija modela IS dobije kupe verziju.

Lexus LF-CC je kompaktniji od koncepta LF-LC koji je prikazan na Sajmu automobila u Ženevi 2012. godine. Novim konceptom, Lexus želi da nagovesti svoju opredeljenost da kupcima uskoro ponudi serijski model iz D segmenta, “atraktivnog, sportskog dizajna, sa naprednim tehnologijama, koji će pružati vrhunski ugođaj u vožnji”.

Spolja, Lexus LF-CC predstavlja dalju evoluciju novog dizajnerskog jezka Lexusovih modela sa tipičnim "L" linijama. Karakteristična maska hladnjaka koja se prostire od vrha haube do donje ivice prednjeg branika još je masivnija i izraženija.

Na krajevima branika nalaze se duboku uvučeni otvori za vazduh koji su pomereni do blatobrana prednjih točkova, što ovom konceptu daje izrazito sportski karakter. Ovi otvori služe kako za hlađenje motora, tako i za hlađenje kočnica.

Neobičan je i dizajn farova koji se sastoje iz tri nezavisne celine i koji su izvedeni u LED tehnologiji. Ispod glavnih svetlosnih grupa, nalaze se i dnevna svetla.

Gledajući iz profila, linija haube koncepta LF-CC nastavlja se na zakošeno vetrobransko staklo i blago zakrivljeni krov čija se najviša tačka nalazi na sredini automobila.

Silueta se zatim spušta duž takođe zakošenog zadnjeg stakla, da bi se završila spojlerom na kraju poklopca prtljažnika.

Zadnji branik prostire se do samih lukova oko točkova, a na ovom delu automobila Lexusovi dizajneri dosledno se pridržavaju “L” koncepta. U tom stilu oblikovana su i stop svetla i elementi poklopca prtljažnog prostora.

Iako Lexus još uvek nije objavio fotografije enterijera, u toj kompaniji kažu da će unutrašnjost novog koncepta predstavljati dalji razvoj njihove HMI (Human Machine Interface) dizajnerske filozofije.

Ispod haube Lexusa LF-CC nalazi se hibridni pogonski sistem koji se sastoji iz novog četvorocilindričnog 2.5 litarskog benzinskog motora koji je uparen sa elektromotorom. U Lexusu objašnjavaju da im je krajnja namera bila da tržištu uskoro ponude kupe iz D segmenta koji će imati CO2 emisiju ispod 100 g/km.

Detaljnije karakteristike novog pogonskog sistema, kao i performanse ovog automobila za sada nisu saopštene. U Lexusu, međutim, kažu da će u bliskoj bidućnosti ovaj motor predstaviti i u novim serijskim modelima ove kompanije.

Premijera Lexusa LF-CC zakazana je za krej septembra i Sajam automobila u Parizu. Pročitajte više o Lexusovom LF-LC hibridnom konceptu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lexus LF-CC

Izvor: TopSpeed.rs, 17.Sep.2012

Koncept. . Lexus LF-CC koncept je otkriven pre zvanične promocije na auto salonu u Parizu.

Nastavak na TopSpeed.rs...

Lexus LF-CC na Salonu u Parizu

Izvor: AutoBlog, 17.Sep.2012

Lexus će pored modela 2013 LS i LS 600h F-Sport na predstojećem Salonu automobila u Parizu publici predstaviti i svoj novi koncept automobil LF-CC. Radi se o studiji kupea srednje klase (veličine BMW-a serije 3 Coupe) koji najavljuje i buduću generaciju modela IS (tačnije, njegovu kupe varijantu)...

Nastavak na AutoBlog...

Suzuki otkriva S-Cross koncept

Izvor: B92, 18.Sep.2012, 11:30

Suzuki je objavio još jednu fotografiju koja nagoveštava izgled novog S-Cross koncepta. Ovaj automobil imaće premijeru na predstojećem auto-salonu u Parizu...Za razliku od prethodne fotografije na kojoj je prikazan detalj sa prednjeg dela automobila, sada smo u prilici da vidimo stop svetla i obrise...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.