LANCIA OTKRIVA PLANOVE: Poznato kada stiže novi Ypsilon, i koji ga modeli prate (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2023, 23:25

LANCIA OTKRIVA PLANOVE: Poznato kada stiže novi Ypsilon, i koji ga modeli prate (VIDEO)

Italijanski brend Lancia je poslednjih godina "uspavan", ali sada se bude iz tog sna, i nakon koncepta prikazanog u aprilu, otkrivaju još neke planove za blisku budućnost.

Trenutno nude jedan model, Ypsilon, ali su otkrili da nova generacija ovog modela stiže 2024, a da će za njom uslediti i drugi modeli.

Najverovatnije će novi Ypsilon biti baziran na platformi koncerna CMP, kao na primer Opel Corsa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Peugeot 208, tako da će i dalje biti u pitanju manji automobil.

Pogon će biti potpuno električni ili plug-in hibrid, a već je jasno i kako će da izgleda - neki elementi dizajna zasnovani su na Lancia Pu+Ra HPE konceptu.

Model Ypsilon će pratiti model Gamma (2026), koji će biti premijum klasa ovog brenda. O njemu za sada znamo samo da će biti dug 4,3 metra, da će imati pogon na prednje ili sva četiri točka, kao i da će imati domet od oko 700 kilometara.

Za 2028. godinu, Lancia planira predstavljanje nove verzije modela Delta, a u pitanju će biti električni automobil, prema trenutnim informacijama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.