OVAJ AUTOMOBIL VREDI MILIONE: Lamborghini star 50 godina i dalje je jedan od najcenjenijih automobila (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2023, 08:16

OVAJ AUTOMOBIL VREDI MILIONE: Lamborghini star 50 godina i dalje je jedan od najcenjenijih automobila (VIDEO)

Evo šta ga čini posebnim.

Jedan od retkih i najcenjenijih automobila, Lamborghini Miura P400 SV, spreman je za aukciju, a očekivana cena je između 3,5 i 4,25 miliona evra.

Lamborghini Miura P400 SV, po mnogima najlegendarniji model ovog proizvođača automobila, privlači pažnju sveta automobila kako se priprema za aukciju narednog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << meseca. Ovo vozilo nije običan automobil – to je jedan od samo 150 proizvedenih primeraka P400 SV modela, od čega je ovaj specifičan model još interesantniji zbog nekoliko specifičnosti.

Predstavljen davne 1971. godine, ovaj Miura deli mnoge komponente sa svojim "rođacima", ali ono što ga izdvaja od mase su njegova tehnološka poboljšanja. Uz podešen rad bregaste osovine svog 3,9-litarskog atmosferskog V12 motora i dodatak Weber karburatora, Miura P400 SV ponosno isporučuje 380 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Ovaj model je jedan od 96 primeraka s podeljenim karterom, što znači da menjač ima zaseban sistem podmazivanja, nezavisno od motora.

Ali tehničke specifikacije nisu jedino što ovu Miuru čini posebnom. Njegova jedinstvena Tahitian plava boja, u kombinaciji sa zlatnim felnama, čini ga pravim magnetom za oči. Restauracija, koju je vodio poznati italijanski specijalista Kremonini Garozeria, donela je ovom automobilu sjaj svojih najboljih dana, čineći ga skoro identičnim onome kako je izgledao kada je izašao iz Lamborghinijeve fabrike 1972. godine.

Osim toga, postoji nešto u vezi sa istorijatom ovog automobila što ga čini još privlačnijim. Vlasnik je čuvao ovu dragocenost čak 38 godina, prešavši manje od 80.000 kilometara.

Za sve entuzijaste automobila i kolekcionare, ovo je prilika koja se ne propušta. Očekuje se da će njegova aukcijska cena dostići sumu između 3,5 i 4,25 miliona evra, što je odraz njegove retkosti, istorijskog značaja i besprekornog stanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.