Lamborghini potvrdio svoj prvi električni model za 2028. godinu

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 13:53

Lamborghini potvrdio svoj prvi električni model za 2028. godinu

Lamborghini već neko vreme koketira s idejom novog 2+2 grand tourera, ali sada je odluka konačno i zvanična. Prvi potpuno električni model italijanske marke stiže 2028. i imaće četiri sedišta.

Iako su potvrda i vremenski okvir vredni pažnje, teško da su iznenađenje. U januaru 2022., izvršni direktor Lamborghinija rekao je da se marka naginje prema grand toureru za svoje prvo električno vozilo, segmentu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kojem marka nije bila decenijama. Iako je Lamborghini najpoznatiji po svojim klinastim superautomobilima s motorom u sredini, njegova rana istorija je puna grand tourera s prednjim motorom i četiri sedišta. To uključuje 400 GT, Urraca, Espadu, Islera i druge.

Dok proizvođač sada potvrđuje planove za svoje prvo električno vozilo, činjenica da će to biti 2+2 grand tourer baca vetar u elektrifikaciju. Uprkos istoriji Lamborghinija s četvorosedima, superautomobili su njegov identitet, ali rukovodioci ne veruju da je EV tehnologija još spremna za njih, piše Jutarnji.hr.

Ranije ove godine, glavni tehnološki direktor marke, Rouven Mohr, rekao je da za "supersportski električni automobil još nije pravo vreme". Požalio se da performanse EV-a previše zavise o stanju napunjenosti i temperaturi baterije da bi se napravio uverljiv superautomobil - uprkos impresivnim brojkama ubrzanja.

Priznao je da će za pet do šest godina tehnologija možda sazreti do tačke u kojoj je Lamborghini spreman da se posveti električnom pogonu. To sugeriše da bi električni grand tourer 2+2 mogao biti brz, ali neće biti kao njegovi prethodnici s unutrašnjim sagorevanjem.

Umesto toga, poput Urusa, biće više fokusiran na dnevne potrebe vožnje. Budući da je SUV dugoročno najprodavanije vozilo marke, postoje svi pokazatelji da su njegovi kupci voljni da kupe nešto što nije "super sportski automobil".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.