Izvor: Blic, 30.Mar.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propast "Lade" značila bi propast grada Toljatija

Ruska vlada razmatra kako da pomogne najvećem proizvođaču automobila u zemlji, „Avtovazu”, kojem preti finansijski slom. Proizvodnja automobila marke lada je u odnosu na prošlu godinu pala za više od dve trećine, a kompanija više nije u stanju da plaća dugove kooperantima, navodi londonski BBC.



Krah lade ne bi bio običan stečaj - u propast bi mogla da povuče ceo jedan grad, Toljati, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u kojem se nalaze pogoni „Avtovaza”.

Jedino po čemu je Toljati poznat i jedini razlog njegovog postojanja je lada.

Lada ni u Rusiji nije baš neki sinonim za uspeh, mada istoimeni hokejaski klub spada među najbolje u domaćoj ligi. Često se kaže da je u Ladi jedino što vredi hokej, ali hokejasi Lade u protekla tri meseca nisu dobili platu.

Za sada, nijedan od 110.000 radnika nije otpušten, ali je zabrinutost među zaposlenima velika.

Pokraj puta koji vodi iz Toljatija je ogromno polje prekriveno hiljadama potpuno novih lada, a trenutno, širom Rusije, bar 100.000 lada čeka kupca.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.