Da li je vreme za prvu pobedu Radničkog, stiže i novo pojačanje? (video)

Izvor: Sportske.net, 18.Nov.2017, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je vreme za prvu pobedu Radničkog, stiže i novo pojačanje? (video)

Posle serije poraza na startu sezone u KLS, kragujevački Radnički daje nadu svojim navijačima da dolaze bolji dani, iako tek sledi veoma težak raspored.

Ovog vikenda na programu je šesto kolo Košarkaške lige Srbije, a KKK Radnički u nedelju od 19 časova gostuje Vojvodini u Novom Sadu.

Biće to za Kragujevčane prva od četiri teške utakmice u narednih osam dana.

Duel sa Vojvodinom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << koja takođe nije dobro ušla u novu sezonu (poraz od Borca 108:85, od Mladosti 104:95, pa OKK Beograda 89:84 i Vršca 100:95, uz pobedu nad Zlatiborom 91:84), novi trener Radničkog Bojan Kusmuk vidi kao priliku da se konačno zabeleži prva pobeda.

I ne samo to, on je najavio i dolazak novog pojačanja u redove Radničkog.

''Da nisam mislio da ova ekipa ima dovoljno resursa, uz jedno pojačanje koje planiramo, ne bih ni došao u Kragujevac.



Vidim da ovde ima podloge za zdrav klub i za domete koji su viši od KLS, ali idemo korak po korak. Tih 0-4 jesu i psihički udarac, ali momci su bolji nego što su bili.



Zadovoljan sam dobrim delom prikazanog u Vršcu, a smatram da smo mogli i da osvojimo bodove. Sopstvenim greškama smo dozvolili da bodovi ostanu tamo. Realno je da dođemo do uspeha protiv Vojvodine'', izjavio je Kusmuk i dodao:

''Liga je dugačka, u 26 kola mnoge stvari mogu da donesu neočekivane rezultate. Što se tiče Vojvodine, već treću sezonu igraju u ovom sastavu. To je mlad, poletan tim, vrlo sličan vršačkom.



Imaju veliki broj poseda, šuteva, posebno sa spoljašnje linije gde su Stojačić, Bjelica i Janjić. Brzinom i svojim načinom igre teraju protivnike na greške, ishitrene šuteve, a istovremeno igraju "prljavo", sa dosta kontakata. Ako se ne prilagodiš, odlaziš u lošem pravcu. Mislim da imamo dovoljno iskustva i da smo se dobro pripremali - verujem da možemo do pobede u Novom Sadu'', zaključio je Kusmuk.

Košarkaš Radnićkog Bojan Popović je .takođe optimista pred gostovanje u Novom Sadu.

''Nadam se da ćemo u nedelju da pokažemo još bolju igru, a sigurno je da idemo na pobedu. Nemamo pravo na kiks. Za uspeh imamo potreban spoj iskustva i mladosti. Uz jak trening, dobro spremanje za utakmicu i sprovođenje u delo onog što trener zahteva, smatram da možemo da pobedimo.



Bili smo vrlo blizu Vrščanima, a oni igraju gotovo identično. Treba nam taj jedan korak do prve pobede, a siguran sam da to možemo da postignemo u Novom Sadu. Idemo na pobedu!'', poručio je Popović.

U prilogu je snimak konferencije za medije u Kragujevcu, povodom utakmice Vojvodina - Radnički.

-

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

„Bukom protiv mraka“ u Vranju

Izvor: juGmedia, 18.Nov.2017

Neformalna grupa Za slobodu medija, nastala iz pokreta Stojim uz Vranjske, održaće u nedelju na vranjskom šetalištu hepening „Bukom protiv mraka“ s ciljem razgovora s građanima, a posle nedavnog razgovora sa premijerkom Anom Brnabić...Akcija je planirana za 19. novembra na šetalištu kod...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.