4 munjevita džet ski modela sa kojima ćete leteti po vodi

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 06.Dec.2022, 19:01

4 munjevita džet ski modela sa kojima ćete leteti po vodi

Lična plovila su dosta napredovala od malih igračaka koje su obeležile početak 90-ih godina. Tada je solidna maksimalna brzina iznosila oko 65 km/s, a danas flegšip modeli za troje putnika rutinski postižu brzine od 110 km/h, uz mnogo bolja korita za duže plovidbe. Najnovija plovila imaju i digitalne ekrane i Bluetooth ozvučenje, dok funkcije kao što su elektronski rikverc i usporavanje omogućavaju manevrisanje pri malim brzinama i izvrsnu sposobnost zaustavljanja pri većim brzinama.
U nastavku možete naći neke od najuzbudljivijih stojećih modela koji neguju tradiciju.
Kawasaki Jet Ski Ultra 310 LX
Linija Ultra kompanije Kawasaki već dugo je favorit među pučinskim trkačima kod kojih je na ceni kombinacija snage i stabilnosti, ali luksuz modela iz ove linije uvek je pratio nedostatak tehnologije. To sve se promenilo 2022. godine. Najpraktičniji dodaci su električni rikverc i sistemi za usporavanje koji se aktiviraju preko ručice na upravljaču kojom se upravlja palcem.

Od drugih funkcija tu su ekran od 7 inča u boji sa analognim točkićem za kontrole, Bluetooth ozvučenje sa četiri zvučnika, praktična kamera-retrovizor, LED farovi, skladišni prostor sa obe strane konzole i produžena krmena paluba, a tu je i sistem nosača za dodatke kao što su frižider ili kanister za gorivo.
Yamaha FX Limited SVHO
Yamaha FX Limited SVHO je jedini model među poznatim proizvođačima koji ima ekran osetljiv na dodir, koji je na modelu za 2022. godinu povećan na 7 inča i ima GPS mapiranje. Njegova najintrigantnijia funkcija je geografsko ograđivanje, koje omogućava vlasniku da označi posebno područje za plovidbu. Ako džet ski izađe iz tog područja oglašava se alarm sve dok se plovilo ne vrati unutar zacrtanih granica. Druge funkcije kojima se pristupa preko ekrana uključuju profile ubrzanja, upravljanje maksimalnom brzinom i automatizacija flapsova. Bluetooth ozvučenje nudi dodatne funkcije kao što su hands-free pozivi i notifikacije na ekranu.

Druge specifikacije uključuju elektronski rikverc i usporavanje, paket opreme Limited koji uključuje Garmin GPS Fishfinder i dodatke za vodene sportove. Vožnja na ovom džet skiju je klasična vožnja koju nudi Yamaha, sa mnogo snage i odličnim upravljanjem na talasima.
Sea-Doo GTX Limited 300
Pored ogromne snage i impresivnog upravljanja, Sea-Doo GTX Limited 300 se takođe ističe po odličnom ponašanju u stanju mirovanja. To možete iskoristiti da se malo protegnute dok plutate u uvali, ili možete iskoristiti krmenu platformu da ustanete i zabacite mamac tokom pecanja. Dodatno gorivo ili prtljag možete bezbedno vezati za platformu preko bitvi na izvlačenje. Dodatne funkcije uključuju Bluetooth ekran u boji, dijagonale 7,8 inča koji može da se poveže sa aplikacijom za smartfon, zatim jedinstveni skladišni prostor koji se otvara direktno ispred vozača dok sedi, inovativna Sea Doo elektronska kočnica i sistem za vožnju u rikverc.

Dodaci u Limited paketu opreme uključuju Bluetooth ozvučenje i praktične detalje kao što je zaštitna navlaka i organizator skladišnog prostora i merač dubine.  A tu je i bonus za one koji za nađu u vodi punoj morske trave – sistem za čišćenje sa pumpom koji okreće pogonsko vratilo unazad kako bi se otpad vratio otkuda je došao.
Jet Ski SX-R 160
A onda imamo Jet Ski. Kawasaki je izbacio ovo lično plovilo na tržište još davne 1972. godine u vidu stojećeg modela. Pedeset godina kasnije, Jet Ski je i dalje najčešće korišćen naziv za lična plovila – nešto kao Koka-Kola za bezalkoholna pića – a Kawasakijev stojeći model je evoluirao u mnogo veću, stabilniju platformu sa četvorotaktnim motorom.

Jednosed SX-R 160 dugačak je nešto ispod 275 cm, i dizajniran je za brze zaokrete i skakanje po talasima. Njegov četvorotaktni motor ima zapreminu od 1.498 cc. Zeleno-crna boja korita je tradicionalna za brend Kawasaki, ali sa novinama iz 2022. godine.
 
 
The post 4 munjevita džet ski modela sa kojima ćete leteti po vodi appeared first on Tech X Lifestyle: Svet tehnologija za lakši život.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.