KIA Motors razvija VOJNI terenac, nalik Hameru (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2020, 09:00

KIA Motors razvija VOJNI terenac, nalik Hameru (VIDEO)

Inženjeri rade na četvorotočkašu za sve uslove i terene

Korejski proizvođač KIA Motors razvija SUV model, sličan američkom Hummeru, namenjen isključivo oružanim snagama.

(ATV), zasnovanom na civilnoj verziji modela Mohave. Kompanija je objavila render budućeg vozila, koje ne liči ni na jedan automobil iz njihove game.

Linije najviše podsećaju na AM General Humvee, GM Infantry Squad Vehicle i Toyotu BXD10. Proizvodnja će početi sredinom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naredne godine, a prototip se očekuje 2021, prenosi AutoBlog.

Ambiciozni planovi

KIA Motors je jedan od većih snabdevača južnokorejskog Ministarstva odbrane. U planu je i proizvodnja dve verzije kamiona – od 2,5 i pet tona, koje će pokretati 7.0-litarski tubro-dizel sa automatskim menjačem.

Očekuje se da portfolio ponudi i blindiranu verziju “petotonaša”.

Kompanija planira da u budućnosti primeni i nove tehnologije u vojnim projektima, poput elektromotora i sistema na vodonične ćelije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.