SVETOGRĐE! MUSTANG na električni pogon? Sme li da se dira u LEGENDU? (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2018, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVETOGRĐE! MUSTANG na električni pogon? Sme li da se dira u LEGENDU? (FOTO)

Novo vreme za klasiku.

Elektrifikacija je poput virusa zahvatila globalnu autoindustriju, a sve češći su i primeri rušenja tabua.

Osim Harlija koji velikim koracima grabi prema elektrifikaciji, neretki su slučajevi u kojima restauracija oldtajmera uključuje ugradnju električnog pogona. Jaguar i njegov E-type su najzvučniji primer, a sada nam iz Velike Britanije dolazi projekat elektrifikacije Fordovog klasika.

Објава коју дели >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << charge.cars (@charge.cars) дана 14. Нов 2018. у 4:12 PST

Tačnije, radi se o maloserijskoj proizvodnji automobila čiji spoljni dizajn donosi licencirani potpis Mustanga iz 1960-ih. I tu svaka sličnost s originalom staje pa tako automobil ima moderna svetla, moćne kočnice i izmenjenu prednju masku. Ipak, prava novost je ispod poklopca. Umesto moćnog V8 benzinca, ugrađivaće se električni pogon koji prema trenutno dostupnim informacijama, čine baterije od 64 kWh i elektropogon od maksimalnih 407 KS i 1.200 Nm.

Električni mustang sa AWD pogonom na 100 km/h stiže u manje od 3,1 sekundi, ali nudi autonomiju od tek 200 km. Potpuno digitalizovanog enterijera uskoro kreće u proizvodnju. Proizvodnja je limitirana na 499 primjeraka, a cena starta od oko 230.000 evra. Prve isporuke očekuju se u septembru iduće godine.
Pogledaj vesti o: Jaguar

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.