Jaguar UKIDA 4.500 radnih mesta, NAJVIŠE U BRITANIJI

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2019, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaguar UKIDA 4.500 radnih mesta, NAJVIŠE U BRITANIJI

Najveća britanska automobilska kompanija Jaguar Land Rover (JLR) saopštila je danas da će ukinuti oko 4.500 radnih mesta, uglavnom u Britaniji, jer nastoji da se izbori sa usporavanjem tražnje u Kini i padom interesovanja za dizelašima.

Kompanija, koja zapošljava oko 40.000 ljudi u Britaniji, saopštila je takođe da će početi sa proizvodnjom jedinica na električni pogon u svojoj fabrici u Vulverhemptonu i da će napraviti novi centar za proizvodnju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << baterija u Hams Holu, u blizini Birmingema, prenosi agencija Rojters.

- Preduzimamo odlučan korak kako bismo postigli dugoročni rast u svetlu različitih geopolitičkih, regulatornih i tehnoloških izazova sa kojima je suočena automobilska industrija - izjavio je izvršni direktor kompanije Ralf Špet.

Plan o ukidanju 4.500 radnih mesta širom sveta deo je šireg programa za restrukturiranje poslovanja Jaguara koji ima za cilj uštedu od 2,5 milijardi funti, navodi britanski "Gardijan".
Pogledaj vesti o: Jaguar,   Rover,   Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.