Jaguar Land Rover obustavlja proizvodnju na nedelju dana zbog Bregzita

Izvor: B92, 30.Sep.2019, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaguar Land Rover obustavlja proizvodnju na nedelju dana zbog Bregzita

Britanski proizvođač zaustaviće svoje pogone na Ostrvu početkom novembra, kako bi se izborio sa eventualnim posledicama izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU bez sporazuma.

Podsećamo, trenutno kao konačni datum izlaska UK iz Evropske unije figurira 31. oktobar.

U kompaniji Jaguar Land Rover (JLR) kažu da su prinuđeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na prekid rada jer nemaju drugog izbora.

"Nama je dnevno potrebno 20 miliona delova da bi proizvodnja tekla po planu, što znači da se moramo dogovoriti sa dobavljačima kako bismo imali na raspolaganju svaki deo i kako bismo ga dobili na vreme", objašnjava direktor JLR, Ralf Spet.

Proizvodnja će biti privremeni zaustavljena na nedelju dana u pogonima Hejlvud, Kasl Bromič i Solihal, u kojima se proizvode automobili, kao i u fabrici u Vulverhemptonu gde se izrađuju motori.

U navedenim postrojenjima ukupno se pravi skoro trećina svih automobila proizvedenih u Velikoj Britaniji, uključujući modele Land Rover Discovery, Range Rover Evoque i Jaguar F-Type.

JLR nije jedina kompanija koja je najavila privremenu obustavu proizvodnje u Britaniji zbog neizvesnosti oko Bregzita. To su ranije učinile i Toyota, koja je objavila da će zastoj trajati samo 1. novembra, i BMW, koji će 31. oktobra i 1. novembra privremeno zaustaviti mašine u fabrici u Oksfordu gde se prave automobili marke MINI.
Pogledaj vesti o: Jaguar

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Jaguar Land Rover" obustavlja proizvodnju na nedjelju dana

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Sep.2019

Britanski proizvođač zaustaviće svoje pogone na Ostrvu početkom novembra, kako bi se izborio s eventualnim posljedicama izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU bez sporazuma.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.