ODRON NA IBARSKOJ MAGISTRALI: Kamenje za dlaku promašilo bračni par

Izvor: Večernje novosti, 19.Feb.2016, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODRON NA IBARSKOJ MAGISTRALI: Kamenje "za dlaku" promašilo bračni par

KRALjEVO – Samo spletom srećnih okolnosti izbegnuta je tragedija kada se danas, oko 10.40, nekoliko kubika kamenja i zemlje sa obližnjeg brda survalo na Ibarsku magistralu u mestu Polumir, pedesetak kilometara od Kraljeva. Odron je bukvalno „za dlaku“ promašio „fijat punto“ beogradske registracije u kojem su se, krećući se iz pravca Kraljeva ka Raški, nalazili supružnici Milica (31) i Novak (33) Marić iz Beograda. Iako je Novak u trenutku odrona munjevito reagovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i uspeo da skrene u levu kolovoznu traku, jedna kamena gromada je zakačila zadnji deo automobila koji se od siline udarca najpre okrenuo, a potom i udario u zaštitnu ogradu kraj kolovoza.- Sve se odigralo u nekoliko sekundi. Odjednom je sa brda počelo da pada krupno kamenje, refleksno sam reagovao i skrenuo u levu traku, ali nas je zakačila velika stena, teška sigurno nekoliko tona, i automobil gotovo zakucala u ogradu – vidno uzbuđen i uznemiren priča Novak Marić. - Da nije bilo te ograde verovatno bismo se survali u Ibar, a sreća je i što u tom momentu niko nije dolazio iz suprotnog pravca. Mladi bračni par je, srećom, prošao bez povreda, dok je na automobilu pričinjena značajna materijalna šteta. Marići su, inače, krenuli na Kopaonik, ali će posle svega što im se dogodilo, kako kažu, ipak odustati od odmora na našoj najpoznatijoj planini.Milica i Novak Marić iz Beograda- Kako je moglo da bude, odlično smo prošli, gotovo bez ogrebotine. Javili smo se prijateljima da dođu po nas u Kraljevo, a na Kopaonik ćemo ići neki drugi put. Sada moramo da odemo kod naših porodica u Beogradu da se uvere da smo dobro - još pod stresom dodaje Novakova supruga Milica. - Nismo vozili brzo što pokazuju i tragovi kočenja, ali ovo su stvari na koje vozači ne mogu da utiču.Zbog odrona saobraćaj je na ovoj deonici puta Kraljevo-Raška kroz Ibarsku klisuru poptpuno bio u prekidu šezdesetak minuta posle kojih su vozila naizmenično propuštana jednom kolovoznom trakom. Kada su policajci, a potom i „putari“ odradili svoj deo posla, saobraćaj je oko 13.45 potpuno normalizovan.APEL VOZAČIMAIZ preduzeća AD „Novi Pazar put“ u čijoj je nadležnosti održavanje Ibarske magistrale od Kraljeva do Raške, upozoravaju da su na ovom putnom pravcu kroz Ibarsku klisuru ovih dana moguće češće pojave odrona, kao i na deonici od Biljanovca do Jošaničke Banje prema Kopaoniku, pa apeluju na vozače da budu oprezni, naročito tokom noći na neosvetljenim delovima puta, kao i da poštuju saobraćajnu signalizaciju.
Pogledaj vesti o: Ibarska magistrala,   Fiat Punto

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LUDA SREĆA:Zamalo da ih spljošti stena na Ibarskoj

Izvor: Mondo, 19.Feb.2016

Samo spletom srećnih okolnosti izbegnuta je tragedija kada se danas nekoliko kubika kamenja i zemlje sa obližnjeg brda survalo na Ibarsku magistralu u mestu Polumir, kod Kraljeva...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Odron je bukvalno za dlaku promašio "fijat punto" beogradske registracije u kojem...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.