Izvor: B92, 21.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Gvozdena vrata DB-a

Beograd -- Dušan Mihajlović izjavio je da je slučaj "Ibarska magistrala", ubrzo po njegovom stupanju na tu funkciju, rasvetljen i počinioci su privedeni početkom 2001. godine.

Na suđenju optuženima za taj zločin, koje je preuzeo Vrhovni sud Srbije, Mihajlović, koji je bivši ministar policije, rekao je da se dolaskom u MUP suočio s većim brojem nerazrešenih slučajeva koji su imali političku pozadinu.

Mihajlović je rekao da je iz tih razloga na kolegijumu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doneta odluka da apsolutni prioriteti u radu budu rasvetljavanje zločina na Ibarskoj magistrali, ubistvo Slavka Ćuruvije i nestanak Ivana Stambolića.

Na sastanku s pripadnicima Javne i Državne bezbednosti, pripadnici resora Javne bezbednosti koji su radili na tim slučajevima žalili su se da u radu nailaze na "gvozdena vrata DB-a", rekao je Mihajlović.

"Pošto je na tom sastanku dogovorena saradnja dva resora, ubrzo posle toga obavešten sam da je slučaj Ibarska praktično rešen i da su osumnjičeni procesuirani".

"Dva pripadnika JSO-a su priznala taj zločin. Mislim da je savest bila bitan faktor i da su pod tim teretom zločine priznali", ocenio je Mihajlović.

Branilac okrivljenog Radomira Markovića, advokat Dušan Mašić, ocenio je da sredstva javnog informisanja zlonamerno i netačno obaveštavaju o toku tog suđenja.

U nameštenoj nesreći na Ibarskoj magistrali, 3. oktobra 1999. godine, ubijeni su funkcioner SPO-a Veselin Bošković i članovi obezbeđenja te stranke Dragan Vušurović, Zvonko Osmajlić i Vučko Rakočević.

Evakuacija suda

Iz Palate pravde u Beogradu nekoliko minuta pre 12 sati, u pauzi suđenja za Ibarsku magistralu, počela je evakuacija jer je stigla dojava o podmetanju bombe.

Antidiverzione ekipe policije trenutno proveravaju zgradu, a sva suđenja su prekinuta i biće naknadno zakazana. Dojava je stigla u vreme pauze na suđenju za zločin na Ibarskoj magistrali. Na današnjem glavnom pretresu svedočio je nekadašnji ministar policije Dušan Mihailović.

Ovo je četrnaesti put od početka godine da je zgrada Palate pravde u Savskoj ulici evakuisana zbog dojava o podmetnutoj bombi, za koje se ispostavilo da su lažne, a prva se dogodila 20. febuara.

Poslednja lažna dojava, kada je cela zgrada evakuisana, bila je prošle srede. U zgradi Palate pravde, u Savskoj ulici, nalaze se Okružni sud, Prvi i Drugi opštinski sud i nadležna tužilaštva, a u njoj je zaposleno oko 2.000 ljudi. Kroz zgradu Palate pravde dnevno prođe oko 5.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović svedoči: Slučaj "Ibarska" bio prioritet MUP-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2008

BEOGRAD - Bivši ministar policije Dušan Mijajlović izjavio je danas da je slučaj "Ibarska magistrala" bio prioritet u radu MUP-a i da je, ubrzo po njegovom stupanju na tu funkciju, slučaj rasvetljen i počinioci privedeni početkom 2001. godine...Na suđenju optuženima za taj zločin,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Gvozdeni zastor DB-a

Izvor: Politika, 21.Maj.2008

Nisam znao da su Ilića i Bujoševića u Palatu pravde doveli Legija i Čeda Jovanović. Ja i ne znam da li su ti navodi tačni, izjavio je juče Dušan Mihajlović, svedočeći pred Vrhovnim sudom u slučaju „Ibarska” ..Posle formiranja vlade Zorana Đinđića, u januaru 2001. godine, prioriteti...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.