Legija: “Meni je već presuđeno„

Izvor: Glas javnosti, 01.Dec.2009, 03:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legija: “Meni je već presuđeno„

BEOGRAD - Početak sednice Vrhovnog suda po žalbama na drugostepenu presudu optuženima za četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali obeležilo je juče reagovanje Milorada Ulemeka Legije, koji je zatražio da napusti sudnicu, jer ne želi da bude „ničiji politički potrčko“!

- Nemam nikakvu zamerku na vaše veće, s obzirom da se ono ionako neće mnogo pitati u ovom postupku. Tražim udaljenje sa sednice >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i zato jer je u pitanju obična farsa, pošto je presuda unapred doneta pod uticajem političkih ucena i dogovora - istakao je bivši komandant JSO, osuđen u ovom postupku na maksimalnih 40 godina zatvora.

NJegov primer ispratio je Nenad Bujošević, ali i Legijin branilac Slobodan Milivojević i advokat Nenad Vukasović, branilac Branka Berčeka, nakon što je odbijen njihov predlog za izuzećem predsednika Janka Lazarevića i svih članova veća. Advokat Milivojević je prethodno ukazao na pristrasnost VSS u ovom postupku i na nedopustiv uticaj Republičkog tužilaštva.

- Mislim da je već sada izvesno da ne postoji ni promil šanse da se desi ukidajuća presuda. Pogotovo ako se uzme u obzir eksponiranje portparola Republičkog tužilaštva Tome Zorića koji se nekoliko poslednjih dana javno izvinjavao Vuku Draškoviću zbog toga što ovaj postupak traje toliko dugo - naveo je Ulemekov advokat, a potom napustio sudnicu Centralnog zatvora u kojoj će se tokom nedelje održati javni deo sednice VSS.

Podsetimo, drugostepenom presudom koja je izrečena 19. juna prošle godine za ubistvo četvorice funkcionera na Ibarskoj magistrali izrečene su kazne od ukupno 257 godina i 10 meseci zatvora. Na maksimalnih 40 godina, pored Ulemeka, osuđeni su još i Radomir Marković, Branko Berček i Nenad Ilić i oni imaju pravo žalbe. Vanredni pravni lek na ovu presudu uložili su Nenad Bujošević, koji je osuđen na pet godina manje, kao i Leonid Milivojević i Duško Maričić koji su „zaradili“ po 30 godina zatvora. Inače, svi novinari koji su juče prisustvovali početku sednice bili su u obavezi da nose zaštitne maske zbog epidemije novog gripa!  

Maska na lice, pa se Tini pokvarila sminka?!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.