Gužve na putevima

Izvor: RTS, 03.Jul.2010, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužve na putevima

Na važnijim putnim pravcima saobraćaj je pojačan, a još intezivniji se očekuje na Ibarskoj magistrali kao i u zonama većih gradskih sredina. Na graničnim prelazima, putnička vozila se zadržavaju 30 do 45 minuta, osim na prelazu Horgoš gde zadržavanja traju i do dva i po sata.

Saobraćaj je na važnijim putevima pojačan, a još intenzivniji se očekuje na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ibarskoj magistrali, kao i u zonama većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na graničnim prelazima, putnička vozila se zadržavaju 30 do 45 minuta, osim na prelazu Horgoš gde zadržavanja traju i do dva i po sata.

Na magistralnom putu M-18, deonica Rača-Bijeljina, na graničnom prelazu Sremska Rača i dalje se izvode radovi na popravci drumsko-železničkog mosta preko Save, ali se saobraćaj obavlja bez prekida.

Učestali su odroni, najviše na Đerdapskoj magistrali - na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, zatim na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru.

Odrona ima i na magistralnim putevima M-24, deonica Kučevo-Majdanpek, M-2, deonica Kosovska Mitrovica-Ribariće-granica sa Crnom Gorom, i M-22.3, deonica Raška - Kosovska Mitrovica, kao i na regionalnim putevima u višim predelima područja Ivanjice.

Danas se nastavljaju radovi na obnovi Autoputa E-75 na prolazu kroz Beograd, u duzini od 900 metara ispred mosta Gazela, zbog čega je izmenjen režim saobraćaja. Za saobraćaj će biti zatvorena kompletna desna strana autoputa iz pravca Šida ka Beogradu, i to u dužini od 900 metara ispred mosta Gazela (preko puta Sava centra) dok će sav saobraćaj biti prebačen na suprotnu stranu autoputa gde će se odvijati dvosmerno.

I dalje su aktuelni radovi na obnovi mosta Gazela na autoputu E-75. U ovoj fazi izvodenja radova za saobraćaj će biti zatvorena pojedina uključenja i isključenja na mast i sa mosta Gazela (autoput E-75), te se svim vozačima preporučuje korišćenje alternativnih pravaca.

Od 1. avgusta planirano je da u dane vikenda za saobraćaj preko mosta Gazela na raspolaganju budu samo tri trake, umesto šest, a tokom radne nedelje četiri saobraćajne trake. Navedena uključenja i isključenja biće zatvorena i u svim kasnijim fazama izvođenja radova koji će biti završeni 6. oktobra 2010.

Na deonici autoputu E-70, 500 metara posle petlje za Aerodrom "Nikola Tesla" do petlje T6 (isključenje za AP E-75 Beograd-Novi-Sad i Bežanijsku Kosu, Kvantaš, Tempo), saobraćaj se u oba smera obavlja jednom trakom prema postavljenoj signalizaciji.

Saobraćaj za Aerodrom "Nikola Tesla" iz pravca Šida je normalizovan.

Na autoputu E-75, deonica Novi Sad - Horgoš, na petlji za isključenje za Palić i Suboticu do 9. jula saobraćaj se bavlja naizmeničnim propuštanjem vozila zbog radova na interventnoj popravci nadvožnjaka.

Na deonici autoputa E-75 Beograd-Niš, zbog popravke mosta preko reke Jasenice (nekoliko kilometara pre Velike Plane) do 1. avgusta za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka, a saobraćaj u oba smera se obavlja desnom kolovoznom trakom.

Na autoputu E-75, deonica Beograd-Niš, na prevoju "Mečka", pre isključenja za Ražanj i dalje je zbog klizišta zatvorena krajnja desna traka u smeru ka Nišu.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd - Novi Sad - Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ta teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Na magistralnom putu M-3, deonica Srbobran - Bečej - Novi Bečej -Kikinda, izmenjen je režim saobraćaja zbog radova na poboljšanju puta, predviđeno je da radovi traju do 1. oktobra.

Na magistralnom putu M-22, deonica Novi Sad - Srbobran, potpuno je obustavljen saobraćaj preko starog, Sentandrejskog nadvožnjaka preko autputa E-75 do 10. jula. Saobraćaj će se usmeravati na novi nadvožnjak preko autputa E-75.

Alternativni putni pravac od Kruševca do Čačka je deo magistralnog puta M 23.1 pa do centra Kraljeva, a od Raške preko Mataruške Banje prema postavljenoj semaforskoj signalizaciji.

Na magistralnom putu M-22, deonica Novi Sad - Srbobran potpuno je obustavljen saobraćaj preko starog Sentandrejskog nadvožnjaka preko autpouta E-75, zbog popravke nadvožnjaka, do 10. jula.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.