Drašković: Eskadron smrti DB-a

Izvor: B92, 19.Jun.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Eskadron smrti DB-a

Beograd -- Vuk Drašković izjavio je da očekuje da će VSS u "skladu sa nespornim dokazima dosuditi da je zločin na Ibarskoj magistrali izvršen po nalogu Slobodana Miloševića".

U intervjuu za list "Danas", lider SPO-a rekao je da su "šefovi Miloševićeve Državne bezbednosti Radomir Marković i Milan Radonjić organizovali zločin i dali nalog Ulemeku i njegovim 'crvenim beretkama', kao eskadronu smrti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << DB-a, da zločin izvrše".

Drašković je kazao da očekuje da će svima njima, od Markovića, Radonjića i Legije, pa do neposrednih izvršilaca i saučesnika, biti izrečene maksimalne kazne predviđene zakonom.

"Sve drugo bilo bi ruganje pravdi", rekao je Drašković za list "Danas".

Danas je Vrhovni sud Srbije doneo presudu o zločinu na Ibarskoj magstrali, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Istorijska kazna za zločin na Ibarskoj"

Izvor: Mondo, 19.Jun.2008

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da je presuda izrečena optuženima za zločin na Ibarskoj magistrali istorijska, jer je prvi put od 1945. godine šef tajne policije za zločin osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.