Drašković: Sledi lanac presuda za državni terorizam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Sledi lanac presuda za državni terorizam

BEOGRAD - Presuda optuženima za zločin na Ibarskoj magistrali trebalo bi da pokrene lanac presuda koje tek treba da budu izrečene za državni terorizam iza koga je stajao Slobodan Milošević, izjavio je večeras lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković.

"Nesporno je da je nalog za moju likvidaciju potekao od Miloševića", rekao je Drašković i naglasio da bi i "Milošević bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osuđen da je sada među živima".

Cilj zločina na Ibarskoj magistrali bio je da se ubije Drašković, a nalog za ubistvo dao je tadašnji šef Državne bezbednosti Radomir Marković, rekao je predsednik sudskog veća Vrhovnog suda Srbije Dragomir Milojević obrazlažući presudu dvanaestorici otuženih za taj zločin.

Veće kojim je predsedavao Milojević izreklo je presudu kojom su desetorica optuženih osuđeni na ukupno 257 godina i deset meseci zatvora zbog ubistva četvorice funkcionera SPO i pokušaj ubistva lidera te stranke Draškovića na Ibarskoj magistrali oktobra 1999. godine, a dvojica pravosnažno solobođena optužnice.

Drašković je kazao da su "isti agenti koji su pratili novinara Slavka Ćuruviju pratili i njega, i da je u oba slučaja znak za početak akcije likvidacija dao tadašnji šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić", koji je danas oslobođen optužbe.

"Radonjić je taj koji je rekao agentima da se sklone kada je Ćuruvija krenuo da ulazi u svoju zgradu i on je taj koji je 'Legiji' javio u kojim sam ja kolima pred put na Ravnu goru Ibarskom magistralom", kazao je Drašković.

On je rekao da "strukture u sadašnoj državnoj bezbednosti BIA koče da se razreši ubistvo Ćuruvije i druga sporna politička ubistva". Drašković je dodao da je moguće podići novu optužnicu za pripremanje atentata na njega u Budvi, iako su izvršioci već pravosnažno osuđeni, pošto je javni tužilac preuzeo gonjenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.